Η μουσική της Νέας Υόρκης των 70s από την ματιά του Martin Scorsese

martin-scorsese
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης θα εξερευνήσει την χρυσή εποχή του βινυλίου σε ένα νέο ντοκιμαντέρ.

Μετά την απόφαση του HBO να σταματήσει την παραγωγή της σειράς «Vinyl», ο Martin Scorsese δεν μπόρεσε να εξερευνήσει όσο ήθελε την μουσική της δεκαετίας του 1970 όσο θα ήθελε, οπότε αποφάσισε να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης εκείνης της εποχής.

Σύμφωνα με άρθρο του Variety, ο Αμερικάνος σκηνοθέτης έφτασε σε συμφωνία με την Imagine Entertainment για την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές άλλες πληροφορίες για το πρότζεκτ. Στο παρελθόν ο Scorsese έχει γυρίσει αντίστοιχες ταινίες για τους Rolling Stones, George Harrison και The Band μεταξύ άλλων.

Shutterstock / Rob Latour

Το άρθρο αναφέρει πως οι επικεφαλής  της Imagine – Ron Howard, Brian Grazer, Justin Wilkes και Sara Bernstein – αναζητούν τον κατάλληλο διανομέα για το ντοκιμαντέρ. Η εταιρεία παραγωγής έχει ήδη συμφωνία με το Apple TV+, όμως αξίζει να σημειωθεί πως ο Scorsese έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με το Netflix το τελευταίο διάστημα.

Οι δύο πιο πρόσφατες παραγωγές του Scorsese έχουν κυκλοφορήσει μέσω του Netflix – τόσο το τελευταίο ντοκιμαντέρ «Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story» για την ιστορική περιοδεία του Bob Dylan το 1975, όσο και το νέο δράμα εποχής «Ο Ιρλανδός» με τους Robert De Niro και Al Pacino.