Η απροσδόκητη επιστροφή του «E.T.»

et-a-holiday-reunion
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Μετά από 37 χρόνια ο εξωγήινος επισκέπτεται ξανά τον μικρό πλανήτη μας για να ξαναβρεί τον παλιό φίλο του Elliot.

Ένας από τους πιο αγαπητούς κινηματογραφικούς χαρακτήρες της δεκαετίας του 1980, ο συμπαθητικός εξωγήινος «E.T.», επιστρέφει μετά από 37 χρόνια για να ενθουσιάσει και να διασκεδάσει. Δεν πρόκειται όμως για κάποια ταινία μεγάλου μήκους – άλλωστε ο Steven Spielberg έχει ξεκαθαρίσει πως ένα κανονικό σίκουελ θα «δεν θα έκανε τίποτα άλλο από το να κλέψει την αθωότητα της πρώτης» – αλλά για μια διαφήμιση της αμερικάνικης εταιρείας τηλεπικοινωνιών Comcast Xfinity.

Σκηνοθέτης τους τετράλεπτου διαφημιστικό σποτ με τίτλο «A Holiday Reunion» είναι ο Lance Acord, ο κινηματογραφιστής του «Χαμένοι στη μετάφραση», ενώ σύμφωνα με άρθρο του Deadline, ο Spielberg είχε ρόλο συμβούλου στην παραγωγή του. Στην νέα «συνέχεια» ο E.T. επιστρέφει στην Γη για να επανασυνδεθεί με τον Elliot (Henry Thomas), ο οποίος πλέον είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Έχοντας λείψει τόσο καιρό από τον πλανήτη μας, ο εξωγήινος επισκέπτης φαίνεται αρκετά μπερδεμένος από τις νέες τεχνολογίες, όπως το διαδίκτυο και τα headset εικονικής πραγματικότητας. «Πολλά έχουν αλλάξει από όταν ήσουν εδώ» εξηγεί ο Elliot στο παλιό φίλο του. Το διαφημιστικό κυκλοφόρησε για την Ημέρα των Ευχαριστιών στην Αμερική και θα προβάλλεται στους αμερικάνικους κινηματογράφους μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2020.

Αναφορικά με την επιστροφή του «E.T.», ο Thomas εκτίμησε πως «το κοινό θα πάρει όλα όσα θέλει από μια συνέχεια χωρίς τα άσχημα μέρη που θα μπορούσαν να καταστρέψουν την ομορφιά της original ταινίας και την ιδιαίτερη θέση που έχει στο μυαλό και την καρδιά του κόσμου».