Μεγάλος νικητής στα Gotham Awards η «Ιστορία Γάμου» και το Netflix

istoria-gamou
ΤΡΙΤΗ, 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η ταινία του Noah Baumbach απέσπασε τέσσερα βραβεία, ανάμεσα στα οποία και το βραβείο καλύτερης ταινίας.

Μια καλή βραδιά για το Netflix αποδείχθηκε η απονομή των φετινών Gotham Awards καθώς οι παραγωγές του απέσπασαν συνολικά 6 βραβεία (τέσσερα για την «Ιστορία Γάμου», ένα για το «American Factory» στην κατηγορία για το καλύτερο ντοκιμαντέρ και ένα για το «When They See Us» που λύγισε μέχρι και το «Chernobyl» στην κατηγορία για την καλύτερη σειρά). 

Τα Gotham Awards 2019 βράβευσαν και φέτος τις καλύτερες ανεξάρτητες ταινίες της χρονιάς. Στη λίστα με τις υποψήφιες ταινίες συναντά κανείς από τη γκλαμουράτη εισπρακτική επιτυχία με την Jennifer Lopez, το «Hustlers», μέχρι το υπέροχο «The Farewell», που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στις Νύχτες Πρεμιέρας, και την εμπνευσμένη παραγωγή του Netflix «Ιστορία Γάμου» του Noah Baumbach που ήταν και ο μεγάλος νικητής της βραδιάς. 

Για να γράψει το σενάριο της ταινίας ο Baumbach εμπνέεται από την προσωπική του ζωή, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει μια καλοφτιαγμένη ιστορία που κέρδισε πέρα από το βραβείο καλύτερης ταινίας, το βραβείο καλύτερου σεναρίου, το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του Adam Driver και το βραβείο του κοινού. 

Η «Ιστορία Γάμου» ακολουθεί τη ζωή του Τσάρλι, ενός θεατρικού σκηνοθέτη στην εναλλακτική σκηνή της Νέας Υόρκης και της Νικόλ, μιας υποσχόμενης ηθοποιού που δεν έχει ξεδιπλώσει το ταλέντο της. Οι δύο ήρωες, τους οποίους υποδύονται οι Adam Driver και Scarlett Johansson, περιγράφουν εναλλάξ το τι αγαπούν ο ένας στον άλλο, μετά από δέκα χρόνια γάμου. Τα λεγόμενά τους συνοδεύονται από ένα μοντάζ των προσωπικών τους στιγμών, που αποπνέουν μια αίσθηση απόλυτης φυσικότητας: σαν μια γλυκιά αδιάκριτη ματιά στη ζωή που βρίσκει πάντα τον τρόπο να διαβρώσει τα ανθρώπινα αισθήματα.

Αναλυτικά τα βραβεία

Καλύτερη Ταινία: «Ιστορία Γάμου»

Καλύτερο Ντοκιμαντέρ: «American Factory»

Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη: Laure De Clermont-Tonnerre για το «The Mustang»

Καλύτερο Σενάριο:  Noah Baumbach για το «Ιστορία Γάμου»

Καλύτερος Ηθοποιός: Adam Driver για το «Ιστορία Γάμου»

Καλύτερη Ηθοποιός: Awkwafina για το «The Farewell»

Πρωτοεμφανιζόμενος Ηθοποιός: Taylor Russell για το «Waves»

Πρωτοεμφανιζόμενη σειρά: «When They See Us»

Πρωτοεμφανιζόμενη μίνι - σειρά: «Pen15»

Βραβείο Κοινού: «Ιστορία Γάμου»

Η «Ιστορία Γάμου» προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες και από την Παρασκευή 6/12 θα είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Netflix.