Scarlett Johansson: «Ο πρωτοποριακός Iron Man με έπεισε να γίνω Μαύρη Χήρα»

scarlett-Johansson David Fisher
ΤΡΙΤΗ, 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η χολιγουντιανή σταρ αποκάλυψε πως τελικά επιλέχθηκε για τον ρόλο στο κινηματογραφικό franchise της Marvel.

Μπορεί στις μέρες μας το κινηματογραφικό franchise της Marvel να θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα όλων των εποχών, όμως πριν από δέκα περίπου χρόνια η επιτυχία δεν ήταν δεδομένη. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην αρχή με το «Ο Απίθανος Χαλκ» του Louis Leterrier, η Marvel πέτυχε διάνα με το «Iron Man» του Jon Favreau και έθεσε τις βάσεις για το ευρύτερο franchise.

Πέραν όμως της τεράστιας ανταπόκρισης του κοινού στην πρώτη εμφάνιση του Robert Downey Jr. στον εμβληματικό πια ρόλο του ως Tony Stark, η πρώτη ταινία κατάφερε να πείσει την Scarlett Johansson να ενσαρκώσει την Μαύρη Χήρα στο «Iron Man 2» το 2010. Η αποκάλυψη ήρθε από την ίδια την ηθοποιό σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Vanity Fair.

«Απλά αγάπησα το “Iron Man”. Δεν είχα δει τίποτα σαν αυτό. Δεν είναι πως ήμουν ιδιαίτερα φαν των κόμικ με υπερήρωες ή εκείνο το είδος, αλλά μου φαινόταν πρωτοποριακό και ήθελα να συνεργαστώ με την Marvel» δήλωσε χαρακτηριστικά η Johansson.

Η πρώτη solo ταινία της Μαύρης Χήρας κυκλοφορεί τον Μάιο του 2020.

Όταν ξεκίνησε το κάστινγκ για το «Iron Man 2», η Johansson συναντήθηκε με τον Favreau την προοπτική συνεργασίας και αργότερα απογοητεύτηκε όταν έμαθε πως ο ρόλος της Μαύρης Χήρας πήγε στην Emily Blunt. Τελικά όμως η Blunt αναγκάστηκε να αφήσει τον ρόλο λόγω υποχρεώσεων της σε άλλες παραγωγές, ανοίγοντας έτσι την πόρτα στην Johansson.

«Δεν κρατάω κακίες ή τίποτα τέτοιο. Ήμουν ιδιαίτερα χαρούμενη [με την εξέλιξη]. Συναντήθηκα ξανά με τον Jon και είχαμε μια αστεία συζήτηση για το πώς δεν με είχε επιλέξει. Αλλά ήμουν τόσο ενθουσιασμένη» ανέφερε η ηθοποιός.