Ταινίες της εβδομάδας (12/12/2019)

the-two-popes
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο Jonathan Pryce και ο Anthony Hopkins παρουσιάζουν την ζωή πίσω από τις κλειστές πόρτες του Βατικανού.

«Οι Δύο Πάπες» (The Two Popes)
Πίσω από τα τείχη του Βατικανού, ο συντηρητικός Πάπας Βενέδικτος και ο φιλελεύθερος μελλοντικός Πάπας Φραγκίσκος πρέπει να βρουν κοινό έδαφος για να συνεχίσουν την πορεία της Καθολικής Εκκλησίας.
Σκηνοθεσία: Fernando Meirelles, Σενάριο: Anthony McCarten, Ερμηνεύουν: Jonathan Pryce, Anthony Hopkins, Juan Minujín και Sidney Cole.

«Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ» (Midway)
Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ εξιστορεί μία από τις πιο φημισμένες μάχες μεταξύ του αμερικανικού και ιαπωνικού στόλου, που έδωσε στις αμερικανικές δυνάμεις το προβάδισμα στο μέτωπο του Ειρηνικού στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ταινία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, αφηγείται την ιστορία των αξιωματικών και των στρατιωτών, που χρησιμοποίησαν το ένστικτο τους, το σθένος τους και τον ηρωισμό τους για να νικήσουν τον εχθρό, παρά τις αντίξοες συνθήκες.
Σκηνοθεσία: Roland Emmerich, Σενάριο: Wes Tooke, Ερμηνεύουν: Ed Skrein, Patrick Wilson, Woody Harrelson και Mandy Moore.

«Ραντεβού στο Belle Epoque» (La Belle Epoque)
Η ήσυχη ζωή του 60άρη Βικτόρ ανατρέπεται τη μέρα που ο νεαρός Αντουάν τού προσφέρει μια μοναδική, πρωτοποριακή μορφή ψυχαγωγίας. Χάρη σε έναν μοναδικό συνδυασμό θεατρικών τεχνασμάτων και ιστορικής αναπαράστασης, η εταιρεία του Αντουάν χαρίζει την ευκαιρία στους πελάτες της να επιστρέψουν σε όποια χρονική περίοδο επιλέξουν. Ο Βίκτορ αποφασίζει να ταξιδέψει στη Λυόν του 1974 και να ξαναζήσει την πιο αξέχαστη εβδομάδα της ζωής του: όταν συνάντησε τον μεγάλο έρωτα της ζωής του 40 χρόνια πριν… Μπορεί, όμως, να νιώσει όπως τότε;
Σκηνοθεσία και σενάριο: Nicolas Bedos, Ερμηνεύουν: Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier και Fanny Ardant.

«Μαύρα Χριστούγεννα» (Black Christmas)
Το κολλέγιο Χόθορν κλείνει για τις διακοπές. Αλλά καθώς η Ρίλεϊ Στόουν και οι κολλητές της από την αδελφότητα - η αθλήτρια Μάρτι, η επαναστάτρια Κρις και η αχόρταγη Τζέσι  ετοιμάζονται να διασκεδάσουν μέχρι τελικής πτώσεως, ένας μασκοφόρος αρχίζει να δολοφονεί τα κορίτσια ένα ένα. Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων, η Ρίλεϊ και η ομάδα της αρχίζουν να έχουν δεύτερες σκέψεις για το αν μπορούν να εμπιστεύονται τους άντρες, όπως για παράδειγμα το αγόρι της Μάρτι, τον νέο έρωτα της Ρίλεϊ, Λάντον, ή ακόμα και τον αξιότιμο καθηγητή Γκέλσον. Όποια και αν τελικά είναι η ταυτότητα του δολοφόνου, αυτό που θα ανακαλύψει είναι ότι τα κορίτσια της γενιάς του δεν θα επιτρέψουν να γίνουν θύματα κανενός.
Σκηνοθεσία: Sophia Takal, Σενάριο: Sophia Takal και April Wolfe, Ερμηνεύουν: Imogen Poots, Aleyse Shannon, Lily Donoghue και Cary Elwes.

«Ζίζοτεκ» (Zizotek)
Πώς μπορεί η τυχαία συνάντηση ενός εγκαταλελειμμένου εννιάχρονου αγοριού και ενός ιδιότροπου μεσήλικα που επικοινωνεί με νοήματα, να τους χαρίσει αυτό που τους λείπει περισσότερο; Ο μικρός Ιάσονας προσπαθεί μάταια να φροντίσει την καταθλιπτική του μητέρα όταν μια μέρα εκείνη αποφασίζει να τον εγκαταλείψει σε ένα πανηγύρι στη Βόρεια Ελλάδα. Ο φοβισμένος μικρός βρίσκει καταφύγιο σε μια καλύβα στο δάσος, όπου ζει ο μοναχικός Μηνάς, ο οποίος κρύβει τα δικά του σκοτεινά μυστικά, όπως το «Ζίζοτεκ», και μαζί θα ζήσουν το δικό τους παραμύθι.
Σκηνοθεσία: Βαρδής Μαρινάκης, Σενάριο: Σπύρος Κρίμπαλης και Βαρδής Μαρινάκης, Ερμηνεύουν: Αύγουστος Λάμπρου-Νεγρεπόντης, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Πηνελόπη Τσιλίκα, Νίκος Γεωργάκης.

«Τσάρλι»
Ο Τσάρλι ξεπηδά από το παρελθόν και προσγειώνεται στο σύγχρονο παρόν. ‘Ενας ρομαντικός περιπλανώμενος ονειροπόλος, μια ύπαρξη ευαίσθητη και τρυφερή που βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση. Ένα μεσημέρι, καθισμένος στο παγκάκι ενός πάρκου, ξεφυλλίζει μια εφημερίδα στην οποία υπάρχει ένα μήνυμα αποκλειστικά για αυτόν. Εάν περάσει πέντε δοκιμασίες με επιτυχία, τότε ένας πολύ μεγάλος θησαυρός θα γίνει δικός του. Χωρίς να χάσει χρόνο, αποδέχεται την πρόκληση και από αυτό το σημείο ξεκινάνε οι περιπέτειες του.
Σκηνοθεσία: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Σενάριο: Θανάσης Τσαλταμπάσης και Μαρία Κίτρα, Ερμηνεύουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Γώργος Κοψιδάς, Στέλιος Ιακωβίδης και Αγοραστή Αρβανίτη.

«Marianne & Leonard: Λόγια Αγάπης» (Marianne & Leonard: Words of Love)
Σ' αυτό το συγκινητικό ντοκιμαντέρ, έρχονται στο φως τρυφερές λεπτομέρειες από τον έρωτα του θρυλικού καναδού τραγουδοποιού Λέοναρντ Κοέν με τη μούσα του, που κέρδισε την αθανασία μέσα από τα τραγούδια «So Long Marianne» και «Bird on the Wire», και έγινε η πηγή έμπνευσης για τους στίχους βαθιά συναισθηματικούς που απηχούν μέχρι σήμερα.
Σκηνοθεσία: Nick Broomfield.