Ο Harvey Weinstein φτάνει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό 25 εκατομμυρίων δολαρίων

harvey-weinstein Erik Pendzich
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Βάσει της συμφωνίας ο πρώην ισχυρός άνδρας του Χόλυγουντ δεν θα χρειαστεί να πληρώσει ο ίδιος τα θύματά του.

Με την δίκη του Harvey Weinstein να έχει οριστεί για τον προσεχή Ιανουάριο, ο Harvey Weinstein φέρεται να έχει έρθει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με ορισμένους κατηγόρους του. Ο πρώην παραγωγός αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς πολλών γυναικών για συστηματική σεξουαλική κακοποίηση.

Σύμφωνα με τους New York Times, βάσει της σχετικής συμφωνίας ο Weinstein θα πληρώσει μέσω ασφαλιστικών εταιρειών 25 εκατομμύρια δολάρια, ενώ δεν θα χρειαστεί να παραδεχτεί την ενοχή του για τις σοβαρές κατηγορίες που τον βαραίνουν. Μια αντίστοιχη συμφωνία με είχε επιτευχθεί τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο πρώην ισχυρός άνδρας του Χόλυγουντ πλήρωσε 44 εκατομμύρια δολάρια στα θύματα του.

REX/Shutterstock / Stephen Lovekin

«Δεν μου αρέσει, αλλά δεν ξέρω πώς να τον κυνηγήσω. Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω πραγματικά» δήλωσε στους New York Times η Katherine Kendall, η οποία ισχυρίζεται πως έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Weinstein το 1993. Το άρθρο της εφημερίδας αναφέρει πως άλλοι δύο κατήγοροι του Weinstein – η Alexandra Canosa και η Wedil David – έχουν εκφράσει την απογοήτευση τους για την επικείμενη συμφωνία.

«Διαφωνούμε με την ιδέα ότι αυτός ήταν ο καλύτερο εξωδικαστικός συμβιβασμός που θα μπορούσε να επιτευχθεί για τα θύματα. Είναι ντροπή που 12 εκατομμύρια δολάρια από τον συμβιβασμό θα πάνε στους δικηγόρους σκηνοθετών που ισχυριζόμαστε ότι ενθάρρυναν τον Harvey Weinstein» σχολίασε ο νομικός εκπρόσωπος της David.