Οι στάχτες του Charles Manson χρησιμοποιήθηκαν για μάσκες και τατουάζ

charles-manson
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Δύο καλλιτέχνες έχουν «αξιοποιήσει» τις στάχτες του διαβόητου Αμερικάνου εγκληματία που ενέπνευσε το «Κάποτε… στο Χόλιγουντ».

Μετά από πέντε δεκαετίες φυλάκισης για τους αποτρόπαιους φόνους που διέταξε τους ακολούθους του να διαπράξουν, ο Charles Manson πέθανε τον Νοέμβριο του 2017. Η κηδεία του Manson τελέστηκε στο Πόρτερβιλ της Καλιφόρνια, όπου αποτεφρώθηκε η σωρός του. Σύμφωνα με ένα άρθρο του TMZ, οι στάχτες του έχουν χρησιμοποιηθεί σε μια «ευφάνταστων» δημιουργημάτων από τους καλλιτέχνες Ryan Almighty και Rick «Sik Rik» Fisher.

Πιο συγκεκριμένα στάχτες αλλά και ανθρώπινο αίμα χρησιμοποιήθηκαν για δύο μάσκες του προσώπου του Manson που κατασκευάστηκαν στο εργαστήριο του Fisher στο Άκρον του Οχάιο. Ο Fisher είναι γνωστός για τις μάσκες και γλυπτά που έχει φιλοτεχνήσει για πολλούς καλλιτέχνες, όπως τους Iron Maiden και Motörhead.  

Αντίστοιχα ο Almighty χρησιμοποίησε στάχτες για ένα τατουάζ του προσώπου του Manson που έκανε στο χέρι ενός φίλου του νωρίτερα μέσα στην χρονιά. Σύμφωνα με σημειώσεις του Almighty, είχε μια φιλία περίπου 20 ετών με τον Manson και έχει ζωγραφήσει αρκετά πορτραίτα του χρησιμοποιώντας τις στάχτες του.

Η ζωή και η δράση του Charles Manson επανήλθε στην δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια εξαιτίας ένατης ταινίας του Quentin Tarantino, το «Κάποτε… στο Χόλιγουντ» με τους Leonardo DiCaprio, Brad Pitt και Margot Robbie. Η ταινία, η οποία διαδραματίζεται την εποχή των ειδεχθών φόνων που συγκλόνισαν τον κόσμο, παρουσιάζει μια εναλλακτική εξέλιξη της ιστορίας και αναμένεται να απασχολήσει τα Όσκαρ.