Ο Al Pacino στράφηκε σε ψυχολόγο για να διαχειριστεί τα φώτα της δημοσιότητας

al-pacino Andrea Raffin
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

«Πέρασα ορισμένα πράγματα, έκανα θεραπεία πέντε μέρες την εβδομάδα για 25 χρόνια» αποκάλυψε ο πολυβραβευμένος ηθοποιός.

Ο Al Pacino αποκάλυψε πως δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί τα φώτα της δημοσιότητας και χρειάστηκε ψυχολογική στήριξη από θεραπευτή, όταν η καριέρα του άρχισε να εκτοξεύεται την δεκαετία του 1970. Η ζωή του βετεράνου ηθοποιού άλλαξε ριζικά μετά την ερμηνεία του στον «Νονό» του Francis Ford Coppola το 1972.

«Είναι μεγάλο πράγμα να συνηθίσει κανείς. Θυμάμαι τον [σκηνοθέτη και δάσκαλο υποκριτικής] Lee Strasberg να μου λέει “αγάπη μου, απλώς πρέπει να προσαρμοστείς” και απλώς το κάνεις. Όμως δεν είναι τόσο απλό» δήλωσε ο Pacino στο podcast του Hollywood Reporter.

Συνεχίζοντας, ο ηθοποιός εξήγησε πως αναζήτησε την βοήθεια ψυχολόγου, τον οποίο έβλεπε επί καθημερινής βάσης για δεκαετίες. «Πέρασα ορισμένα πράγματα. Έκανα θεραπεία πέντε μέρες την εβδομάδα για 25 χρόνια» ανέφερε ο Pacino.

Shutterstock / Patryk Kosmider

Λόγω της πίεσης που ένιωθε από την δημοσιότητα που απέκτησε απότομα, αποφάσισε να δουλέψει λιγότερο και να διατηρήσει χαμηλότερο προφίλ – μέχρι που άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. «Απλώς ήθελα να ξεφύγω από τον ρυθμό όλου αυτού και ήταν καλό για μένα. Αλλά όπως συμβαίνει, τα λεφτά τελειώνουν» σχολίασε χαρακτηριστικά.