Ταινίες της εβδομάδας (26/12/2019)

bombshell
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το 2019 μας αποχαιρετά με την πραγματική ιστορία τριών εργαζόμενων που έβαλαν «βόμβα» στα θεμέλια του Fox News.

«Βόμβα» (Bombshell)
Μια ομάδα γυναικών που έπεσαν θύματα κακοποίησης αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Fox News, Roger Ailes, αλλά και να βάλουν ένα τέλος στην τοξική ατμόσφαιρα που δημιούργησε στο αμερικάνικο δίκτυο κατά την μακροχρόνια θητεία του.
Σκηνοθεσία: Jay Roach, Σενάριο: Charles Randolph, Ερμηνεύουν: Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie και John Lithgow.

«Παβαρότι» (Pavarotti)
Έχοντας το ψευδώνυμο «ο τενόρος του λαού», ο Παβαρότι ήταν σπάνιος συνδυασμός προσωπικότητας, ιδιοφυίας και διασημότητας και χρησιμοποιούσε τις θαυμάσιες αυτές αρετές του για να διαδώσει το Ευαγγέλιο της όπερας σαν τρόπο διασκέδασης – και κάτι που μπορεί να απολαύσει όλος ο κόσμος που αγαπάει τη μουσική. Μέσα από την απόλυτη δύναμη του ταλέντου του, ο Παβαρότι κυριάρχησε στις μεγάλες σκηνές του κόσμου και έκλεψε τις καρδιές του κοινού όπου και να πήγαινε.
Σκηνοθεσία: Ron Howard, Σενάριο: Cassidy Hartmann και Mark Monroe.

«Μετα - Μορφωμένοι Πράκτορες» (Spies in Disguise)
Ο σούπερ κατάσκοπος Λανς Στέρλινγκ και ο επιστήμονας Γουόλτερ Μπέκετ είναι εντελώς αντίθετοι. Ο Λανς είναι αεράτος, εντυπωσιακός και κάπως κυριλέ. Ο Γουόλτερ πάλι…όχι. Αλλά ότι στερείται ο Γουόλτερ σε κοινωνικότητα το υπερκαλύπτει με την εξυπνάδα και την ευρηματικότητά του, δημιουργώντας τρομερές εφευρέσεις, που χρησιμοποιεί ο Λανς στις επικές αποστολές του. Αλλά όταν τα γεγονότα παίρνουν μια απροσδόκητη τροπή, ο Γουόλτερ και ο Λανς θα πρέπει ξαφνικά να βασιστούν ο ένας στον άλλο με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Και αν αυτό το περίεργο ζευγάρι δεν μπορέσει να γίνει ομάδα, ολόκληρος ο κόσμος κινδυνεύει.
Σκηνοθεσία: Nick Bruno και Troy Quane, Σενάριο: Brad Copeland και Lloyd Taylor, Ερμηνεύουν: Γιάννης Στεφόπουλος, Λίλα Μουτσοπούλου, Παναγιώτης Αποστολόπουλος και Στεφανίας Φιλιάδη.

«Και μετά χορέψαμε» (And Then We Danced)
Ο Merab έχει εκπαιδευτεί από νεαρή ηλικία στην Εθνική Ακαδημία Χορού της Γεωργίας με τη χορευτική παρτενέρ του Μαίρη και είναι πολύ κοντά στο να πάρουν την πολυπόθητη θέση στην Εθνική Ομάδα Χορού. Ο κόσμος του ανατρέπεται όταν φτάνει ο Ηρακλής ο οποίος γίνεται ο ισχυρότερος αντίπαλος αλλά και η ισχυρότερη επιθυμία του.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Levan Akin, Ερμηνεύουν: Levan Gelbakhiani, Bachi Valishvili, Ana Javakishvili και Giorgi Tsereteli.

«Ιστορίες της επανάστασης» (Historias de la revolución)
Η αφήγηση της ταινίας κινείται σε τρία επεισόδια της κουβανικής επανάστασης. Έπειτα από σφοδρές οδομαχίες, ένας τραυματισμένος βρίσκει καταφύγιο στο διαμέρισμα ενός ζευγαριού, προκαλώντας έτσι τριγμούς στη σχέση τους. Στη συνέχεια η δράση μεταφέρεται στις μάχες του αντάρτικου και στα ηθικά διλήμματα που οδηγούν στο θάνατο ενός νεαρού, με τον επίλογο να παρουσιάζει τη μάχη της Σάντα Κλάρα, όταν η επανάσταση έφτασε στην ανατροπή του δικτάτορα Μπατίστα.
Σκηνοθεσία: Tomás Gutiérrez Alea, Σενάριο: Tomás Gutiérrez Alea και José Hernández, Ερμηνεύουν: Bertina Acevedo, Enrique Fong, Miriam Gómez και Francisco Lago.