Margot Robbie: «Η Harley Quinn είναι περισσότερο Courtney Love παρά Debbie Harry»

birds-of-prey
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η αντιηρωίδα της DC επιστρέφει ανανεωμένη στο «Birds Of Prey» έχοντας ξεπεράσει πια την ολέθρια σχέση της με τον Joker.

Το πρόσφατο κινηματογραφικό σύμπαν που επιχείρησε να δημιουργήσει η Warner Brothers βασισμένη στους ήρωες της DC δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες κοινού και κριτικών, παρά τις λαμπρές εκλάμψεις. Στους «διασωθέντες» του franchise συγκαταλέγονται η Wonder Woman, ο Aquaman και η Harley Quinn, η οποία επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη με τα «Αρπακτικά Πτηνά».

Στην νέα ταινία που σκηνοθετεί η Cathy Yan, η Margot Robbie υποδύεται ξανά την Harley Quinn ως μέλος μιας γυναικείας ομάδας ηρωίδων που αποτελείται από τις Black Canary (Jurnee Smollett-Bell), Huntress (Mary Elizabeth Winstead) και Renee Montoya (Rosie Perez) για να αντιμετωπίσουν τον αδίστακτο Black Mask (Ewan McGregor).

Η ελληνική πρεμιέρα του «Αρπακτικά Πτηνά (Και η Φαντασμαγορική Χειραφέτηση της Χάρλεϊ Κουίν)» έχει προγραμματιστεί για τις 6 Φεβρουαρίου.

Όπως παραπέμπει ο πλήρης τίτλος της ταινίας, «Αρπακτικά Πτηνά (Και η Φαντασμαγορική Χειραφέτηση της Χάρλεϊ Κουίν)», η Harley Quinn φαίνεται πως έχει ξεπεράσει τον Joker που ενσάρκωσε ο Jared Leto στο «Ομάδα αυτοκτονίας». Σε μια νέα συνέντευξη της στο Empire, η Robbie έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την σχέση των δύο χαρακτήρων.

«Προσπαθεί να το ξεπεράσει. Φάνηκε σαν να είναι ένας πραγματικός τρόπος για να αντιμετωπίσει έναν χωρισμό. Δεν είναι καθαρό και εύκολο να είσαι μια δυνατή γυναίκα. Είναι τόσο δύσκολο. Αυτή τη φορά είναι περισσότερο Courtney Love παρά Debbie Harry. Λέει πως είναι ελεύθερη, δεν τον έχει ανάγκη και τον παρατά. Αλλά εάν ο Joker της έστελνε ένα μήνυμα, θα έτρεχε. Θα γινόταν κομμάτια» δήλωσε χαρακτηριστικά η Robbie.

Δυσκολά θα επιστρέψει ο Jared Leto στον ρόλο του Joker.

Δεδομένης της τεράστιας επιτυχίας που έχει σημειώσει η stand-alone ταινία του Todd Phillips με τον Joaquin Phoenix στον ρόλο του Joker, αλλά και την πρόθεση της Warner Brothers να δημιουργήσει μια νέα σειρά ταινιών με τον Batman, είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον Jared Leto να κάνει ένα comeback ως Joker. Αυτές οι εξελίξεις δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από τον δυσαρεστημένο Leto, καθώς έχει «μεταπηδήσει» στο στρατόπεδο της Marvel και έχει συμφωνήσει να παίξει στον Morbius στις ταινίες της Sony.