Απογοήτευση για τις κινηματογραφικές «Γάτες»

cats
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η νέα μεταφορά του κλασικού μιούζικαλ του Andrew Lloyd Webber αποσύρθηκε από τις υποψηφιότητες των Όσκαρ μετά τις αρνητικές κριτικές.

Η Universal Pictures αποφάσισε να αποσύρει την κινηματογραφική μεταφορά του μιούζικαλ «Γάτες» από τις υποψηφιότητες για τα επερχόμενα Όσκαρ λόγω των ιδιαίτερα αρνητικών κριτικών και της κακής επίδοσης της ταινίας στα box office.

Το Variety αναφέρει πως η ταινία δεν συμπεριλαμβάνεται στην πλατφόρμα streaming της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, όπου τα μέλη της μπορούν να παρακολουθήσουν τις υποψήφιες παραγωγές για τα Όσκαρ.

Παρά το λαμπερό καστ των Judi Dench, Ian McKellen, Ray Winstone, Idris Elba, Jennifer Hudson, James Corden, Rebel Wilson και Taylor Swift, η ταινία που σκηνοθέτησε ο Tom Hooper έχει απογοητεύσει κριτικούς και κοινό.

Την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας της, η ταινία έκοψε εισιτήρια αξίας μόλις 15,3 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως, με το μπάτζετ να υπολογίζεται στα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Τα ειδικά εφέ του τρέιλερ βρέθηκαν στο στόχαστρο πολλών επικριτών στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα ο σκηνοθέτης να ανακοινώσει πως θα βελτιωθούν για την πρεμιέρα της ταινίας την περασμένη εβδομάδα. Οι βελτιώσεις σε αυτόν τον τομέα τελικά φαίνεται πως δεν ήταν αρκετές και η Universal αποφάσισε να μετριάσει τις εντυπώσεις αποσύροντας σιωπηρά την ταινία.