Οι Χρυσές Σφαίρες έγιναν vegan

golden-globes
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Οι διοργανωτές άλλαξαν το μενού των καλεσμένων, εξηγώντας πως θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα για το μείζον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Τα τελευταία χρόνια η αυστηρή χορτοφαγία έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής, τόσο για λόγους ηθικής και υγείας, όσο και για το περιβάλλον. Πολλοί αστέρες του θεάματος, όπως η Beyoncé, ο Jay-Z, ο Joaquin Phoenix και η Natalie Portman, προωθούν την vegan δίαιτα, εξαίροντας τα οφέλη της.

Θέλοντας να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα των Χρυσών Σφαιρών, το Hollywood Foreign Press Association αποφάσισε πως στο gala της Κυριακής θα προσφερθούν 100% vegan γεύματα στους καλεσμένους. Σύμφωνα μάλιστα με άρθρο του Yahoo! Entertainment η απόφαση των διοργανωτών για ένα vegan μενού πάρθηκε την τελευταία στιγμή.

Shutterstock

Σε δηλώσεις του ο executive chef Matthew Morgan σχολίασε πως  η αλλαγή ήταν μεγάλη έκπληξη και του προκάλεσε λίγη ανησυχία επειδή το μενού είχε ήδη αποφασιστεί «αλλά όταν το σκέφτηκα και το μήνυμα που θα έστελνε, ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι. Είναι κάτι που στηρίζω ο ίδιος».

Έτσι λοιπόν ο νέο μενού θα περιλαμβάνει μανιτάρια πλευρώτους με ψητά λαχανάκια Βρυξελλών, ριζότο με μανιτάρια και σούπα από παντζάρια. Επίσης το μεταλλικό νερό θα προσφέρεται σε ανακυκλώσιμα γυάλινα μπουκάλια, ενώ το κόκκινο χαλί της τελετής θα χρησιμοποιηθεί ξανά στο μέλλον.

Shutterstock

«Εάν υπάρχει ένας τρόπος – όχι να αλλάξουμε τον κόσμο, αλλά να σώσουμε τον πλανήτη – ίσως μπορούμε με τις Χρυσές Σφαίρες να στείλουμε ένα μήνυμα και να επιστήσουμε την προσοχή στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Το φαγητό που τρώμε, ο τρόπος που καλλιεργούμε το φαγητό που τρώμε, ο τρόπους που πετάμε το φαγητό είναι ένας από τους μεγάλους συντελεστές της κλιματικής κρίσης» δήλωσε ο πρόεδρος του HFPA Lorenzo Soria.