Χρυσές Σφαίρες 2020: «Λύγισε» επί σκηνής ο Tom Hanks

tom-hanks Christian Monterrosa
ΤΡΙΤΗ, 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ο πολυαγαπημένος ηθοποιός τιμήθηκε για την προσφορά του στον κινηματογράφο και αποθέωσε την Ελλάδα που «γιατρεύει την ψυχή».

Ο Tom Hanks βραβεύτηκε με το Cecil B DeMille στις Χρυσές Σφαίρες το περασμένο σαββατοκύριακο για την πολυετή προσφορά του στον κινηματογράφο. Με το ίδιο βραβείο έχουν τιμηθεί στο παρελθόν οι Robin Williams, Denzel Washington, Jodie Foster, Steven Spielberg και Sidney Poitier μεταξύ άλλων.

Η βράβευση του Hanks έγινε από την Charlize Theron, η οποία είχε πρωταγωνιστήσει στο «That Thing You Do!» που είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος το 1996. «Ενώ ο Tom μας δίνει την ευκαιρία να δούμε τους εαυτούς μας επί σκηνής, μας παρουσιάζει επίσης έναν όραμα για ποιοι θα μπορούσαμε να είμαστε. Αντιπροσωπεύει όλες εκείνες τις αρετές που επιδιώκουμε, τόσο επί σκηνής, όσο και εκτός. Μας προσφέρει αρκετό γέλιο για να ξεπεράσουμε τις καταιγίδες μας» δήλωσε η Theron.

Shutterstock / Rob Latour

Αφού παρουσιάστηκε ένα μοντάζ από ερμηνείες του Hanks από όλες τις σημαντικές στιγμές της καριέρας του, ο ηθοποιός ανέβηκε στη σκηνή φανερά συγκινημένος. «Θα πλήρωνα για δω τους περισσότερους εδώ μέσα να πλένουν το αυτοκίνητο τους. Πόσοι εδώ μέσα έχουν ένα πακέτο στιγμιότυπων που περιλαμβάνει “Το πλοίο της αγάπης”» αναρωτήθηκε με μια διάθεση αυτοσαρκασμού ο 63χρονος ηθοποιός.

REUTERS / HANDOUT

Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός «δικαιολόγησε» την συγκίνηση του λέγοντας πως είναι κρυωμένος και «ορκίστηκε» πως δεν είναι τόσο ευσυγκίνητος όταν είναι σπίτι. Κατά την βράβευση του ο Hanks αποθέωσε την σύζυγο του Rita Wilson και την παιδιά του, τονίζοντας πόσο τον έχουν στηρίξει σε όλη την καριέρα του.

Στην συνέχεια αποκάλυψε πως πάντα νιώθει αγχωμένος και μεγάλη πρόκληση στα γυρίσματα, καθώς όλοι οι σκηνοθέτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί, όπως οι Steven Spielberg, Ron Howard, Paul Greengrass, Rob Zemeckis και Clint Eastwood του έχουν ξεκαθαρίσει πως «εάν δεν κάνει την δουλειά σου καλά, δεν έχουμε ταινία».

Στο περιθώριο απονομής του βραβείου, ο Hanks αναφέρθηκε στην πρόσφατη τιμητική πολιτογράφηση ως Έλληνας. Αφού αστειεύτηκε με την «προοπτική» στρατιωτικής θητείας, ο ηθοποιός τόνιζε στον δημοσιογράφο του Greek Reporter πως ουσιαστικά νιώθει πως είναι Έλληνας εδώ και 32 χρόνια.

«Η Ελλάδα είναι ένας παράδεισος. Η οικογένεια μου πηγαίνει εδώ και χρόνια. Έχω πάει σε όλον τον κόσμο, στα πιο όμορφα μέρη του κόσμου, κανένα όμως δεν ξεπερνά την Ελλάδα. Η γη, ο ουρανός, το νερό. Είναι καλά για την ψυχή σου. Είναι μέρος που σε γιατρεύει» δήλωσε χαρακτηριστικά.