Leonardo DiCaprio: «Δεν έχω ιδέα τι γίνεται στο “Inception”»

leonardo-dicaprio
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Το διφορούμενο φινάλε της δραματικής ταινίας επιστημονικής του Christopher Nolan συνεχίζει να προβληματίζει τον πρωταγωνιστή της.

Το βραβευμένο με Όσκαρ «Inception» του Christopher Nolan συνεχίζει να αποτελεί θέμα συζήτησης μετά από δέκα χρόνια λόγω του διφορούμενου και ανοιχτού σε ερμηνείες φινάλε. Παρά τις εκτιμήσεις οπαδών (αλλά και άλλων συντελεστών) της ταινίας, ο πρωταγωνιστής της, o Leonardo DiCaprio, ισχυρίζεται πως ακόμα «δεν έχει ιδέα» τι συμβαίνει σε αυτή.

«Είναι σαν ένα “Inception” για μένα. Τι συνέβη; Δεν έχω ιδέα. Απλά εστιάζεις στον χαρακτήρα σου. Συμμετέχω [στην ιστορία], όμως όταν έχει να κάνει με τον Christopher Nolan και το μυαλό του και το πώς όλα συνδέονται μεταξύ τους, όλοι προσπαθούσαν συνέχεια να βγάλουν άκρη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός σε μια κοινή συνέντευξη του με τον Brad Pitt στο podcast του Marc Maron.

Όταν στην συνέχεια ο DiCaprio ρωτήθηκε εάν τελικά κατάλαβε το νόημα της ταινίας του Christopher Nolan, ο ίδιος εκτίμησε πως «εξαρτάται από το μάτι του θεατή». Αντίστοιχα «προβληματισμένος» όμως ήταν και ο Pitt για την υπόθεση και εξέλιξη της πλοκής του «Ad Astra».

«Δεν θα σου το εξηγήσω. Ούτε εγώ μπορώ να το εξηγήσω» σχολίασε ο Pitt σχετικά με το φινάλε της πρόσφατης ταινίας επιστημονικής φαντασίας που σκηνοθέτησε ο James Gray.