Χωρίς παρουσιαστή και φέτος τα Όσκαρ

oscars-trophies-oskar-brabeia Featureflash Photo Agency
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Οι διοργανωτές θέλουν να επαναλάβουν την περσινή πετυχημένη συνταγή που έδωσε νέο ενδιαφέρον στην τελετή απονομής των βραβείων.

Στον αθλητισμό συχνά λένε πως «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει» και έτσι οι διοργανωτές των Όσκαρ αποφάσισαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά να μην έχουν έναν κεντρικό παρουσιαστή στην επίσημη τελετή απονομής των βραβείων. Η αποκάλυψη έγινε από την πρόεδρο του ABC Entertainment Karey Burke σε τηλεοπτική συνέντευξη της την περασμένη Τετάρτη.

«Θέλω να το επιβεβαιώσω τώρα. Μαζί με την Ακαδημία, αποφασίσαμε πως δεν θα υπάρχει παραδοσιακός οικοδεσπότης αυτή τη χρονιά» δήλωσε χαρακτηριστικά η Burke. Όπως εξήγησε στην συνέχεια, η απόφαση πάρθηκε μετά την επιτυχία της περσινής χρονιάς, όταν και η τηλεθέαση αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.

Shutterstock / Valeriya Zankovych

Αρχικά οι διοργανωτές είχαν συμφωνήσει με τον Kevin Hart να εκτελέσει χρέη κεντρικού παρουσιαστή στα βραβεία του 2019, όμως ο κωμικός ηθοποιός παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 λόγω της δημοσιότητας που πήραν ορισμένες παλαιότερες ομοφοβικές αναρτήσεις του στο Twitter.

Έχοντας ελάχιστο χρόνο στην διάθεση τους και θέλοντας να αποφύγουν ένα αντίστοιχο ενδεχόμενο σκάνδαλο, οι διοργανωτές τελικά αποφάσισαν να προχωρήσουν χωρίς κεντρικό παρουσιαστή, για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια.

REX/Shutterstock / Rob Latour

Ο Jimmy Kimmel είναι ο τελευταίος κεντρικός παρουσιαστής των Όσκαρ, στην τελετή απονομής των βραβείων το 2018.

Σύμφωνα με την Burke, οι διοργανωτές σκοπεύουν «να επαναλάβουν αυτό που δούλεψε για μας πέρσι – τεράστια ψυχαγωγική αξία, μεγάλα μουσικά νούμερα, μεγάλη κωμωδία. Πολλά υπέροχα στοιχεία έχουν ήδη συγκεντρωθεί και μας έχουν πείσει πως θα έχουμε ξανά μια εξαιρετικά διασκεδαστική εκπομπή», χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την επίσημη τελετή άνοιξαν οι Queen με τον Adam Lambert, οι οποίοι παρευρέθηκαν για το «Bohemian Rhapsody», δίνοντας ένα ξεχωριστό τόνο στην βραδιά. Στην σκηνή των Όσκαρ εμφανίστηκαν επίσης οι Better Midler, Bradley Cooper, Lady Gaga και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λος Άντζελες.

Shutterstock / Alex Millauer

Οι τελικές υποψηφιότητες για τα 92α Όσκαρ θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα και τα βραβεία θα απονεμηθούν στις 10 Φεβρουαρίου.