Πρώτες εικόνες από τα νέα «Avatar»

avatar-2-concept-art
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ο James Cameron έδωσε στην δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από τις πολυαναμενόμενες συνέχειες που ετοιμάζει.

Έχουν περάσει περίπου δέκα χρόνια από την κυκλοφορία του «Avatar» και μετά από πολλές καθυστερήσεις, η πρώτη από τις τέσσερις συνέχειες που έχει σχεδιάσει ο James Cameron θα κάνει την πρεμιέρα της τον Δεκέμβριο του 2021. Με τα γυρίσματα των δύο πρώτων σίκουελ να έχουν ολοκληρωθεί, ο σκηνοθέτης έδωσε στην δημοσιότητα τέσσερις φωτογραφίες που αποκαλύπτουν πόσο έχει αλλάξει ο εξωγήινος κόσμος του «Avatar».

Μέσω μιας ανάρτησης στο Twitter, οι παραγωγοί της ταινίας μοιράστηκαν concept art για την πρώτη (λογικά) συνέχεια. Στις τέσσερις φωτογραφίες παρουσιάζονται διάφορα εξωτικά τοπία από τον πλανήτη Πανδώρα, όπου φαίνονται απέραντοι ωκεανοί, πυκνά δάση και αιωρούμενο βράχοι, ενώ στον έναστρο ουρανό δεσπόζουν πολλοί πλανήτες και φεγγάρια.

Οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικές δικτύωσης μέχρι στιγμής είναι μοιρασμένες, με αρκετούς χρήστες να εκφράζουν ενθουσιασμό για τις επερχόμενες συνέχειες, ενώ άλλοι να επικρίνουν την ποιότητα των ειδικών εφέ, συγκρίνοντας τα με βιντεοπαιχνίδια παλαιότερων γενιών. Δεν λείπει βέβαια και ο σκεπτικισμός σχετικά με το μέλλον του franchise, αφού η εξαγορά της Fox από την Disney έχει επηρεάσει τον σχεδιασμό του Cameron.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο άλλωστε, ο σκηνοθέτης εξέφρασε τις ανησυχίες για την μελλοντική ανταπόκριση των θεατών και τις επιδώσεις της ταινίας στα box office, αφού δεν είναι σίγουρος πως υπάρχει πια ενδιαφέρον για συνέχειες στο «Avatar».

Η τεράστια επιτυχία των «Εκδικητών» στην μεγάλη οθόνη των έχουν πείσει ότι ο κόσμος «ακόμα πηγαίνει στον κινηματογράφο», παρά την τεράστια άνοδο των υπηρεσιών streaming στις προτιμήσεις των θεατών και με τον ίδιο να ελπίζει πως οι νέες ταινίες τους θα μπορέσουν να ενθουσιάσουν κατά αντίστοιχο τρόπο.

Twentieth Century Fox/Kobal/Shutterstock

Στα τέσσερα σίκουελ που έχει προγραμματίσει ο Cameron επιστρέφουν οι Sam Worthington, Zoe Saldana και Sigourney Weaver, ενώ στα νέα μέλη του καστ συγκαταλέγονται οι Kate Winslet, Vin Diesel, Jemaine Clement, Michelle Yeoh και Edie Falco.