Η ζωή του Leonard Bernstein στην μεγάλη οθόνη από τον Bradley Cooper

leonard-bernstein
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Οι Martin Scorsese, Steven Spielberg και Todd Phillips θα εκτελέσουν χρέη παραγωγού στην ταινία του Netflix για τον σπουδαίο Αμερικάνο συνθέτη.

Το Netflix έχει έρθει σε συμφωνία με τον Bradley Cooper για να γυρίσει μια ταινία για την ζωή του εμβληματικού συνθέτη Leonard Bernstein. Όπως και με το οσκαρικό «Ένα αστέρι γεννιέται», ο Cooper θα σκηνοθετήσει και πρωταγωνιστήσει στην ταινία, ενώ θα συνεργαστεί με τον Josh Singer στο σενάριο.

Shutterstock / Denis Makarenko

Ο Bernstein είναι κυρίως γνωστός για την ορχηστρική μουσική που έγραψε για το μιούζικαλ «West Side Story», την όπερα «Καντίντ» και το βραβευμένο με Όσκαρ «Το λιμάνι της αγωνίας» του Elia Kazan.

Σύμφωνα με το άρθρο του Deadline για την συμφωνία των δύο πλευρών, η ταινία που σκηνοθετήσει ο Cooper για το Netflix θα εξιστορεί την πολύπλοκη σχέση του Bernstein με την Χιλιανή ηθοποιό και σύζυγο του, Felicia Montealegre.

Τα γυρίσματα της ταινίας για τον Bernstein αναμένονται να ξεκινήσουν την ερχόμενη χρονιά και παραγωγοί της νέας ταινίας θα είναι οι Martin Scorsese, Steven Spielberg και Todd Phillips.

Το Deadline να αναφέρει πως απώτερος στόχος του Netflix είναι να καλλιεργήσει τις σχέσεις μαζί τους, προσβλέποντας σε μελλοντικές συνεργασίες με τον Philips και τον Spielberg.

AP / Charles Harrity

Δύο παραγωγές της πλατφόρμας streaming – το «Ο Ιρλανδός» του Scorsese και το «Ιστορία γάμου» του Noah Baumbach – έχει συγκεντρώσει 16 υποψηφιότητες στα φετινά Όσκαρ. Όπως και με τις δύο συγκεκριμένες ταινίες, το Netflix σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το έργο του Cooper για περιορισμένο χρονικό διάστημα στις κινηματογραφικές αίθουσες ώστε να μπορεί να συμμετάσχει στις μεγάλες διοργανώσεις.