Πέθανε ο Terry Jones των Monty Python

terry-Jones Chris Pizzello
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ο Ουαλός κωμικός, σκηνοθέτης και συγγραφέας αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.

Ο Terry Jones, συνιδρυτής των θρυλικών Monty Python, πέθανε στην ηλικία των 77 ετών. Ο Βρετανός κωμικός και σκηνοθέτης είχε διαγνωστεί με μετωποκροταφική άνοια το 2015.

Ο θάνατος του Jones σκόρπισε θλίψη στους συνεργάτες, φίλους και θαυμαστές του, με πολλούς να ξεχωρίζουν το μοναδικό χιούμορ του με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Jones γνωρίστηκε με τον Michael Palin κατά την διάρκεια των σπουδών του στο Κέιμπριτζ και μαζί άρχισαν να γράφουν και να ερμηνεύουν χιουμοριστικά σκετς σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως το «The Frost Report» και «Do Not Adjust Your Set».

Το 1969 σχημάτισαν τους Monty Python’s Flying Circus με τους John Cleese, Graham Chapman, Eric Idle και Terry Gilliam, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία στην μικρή οθόνη.

Όταν αποφάσισαν να γυρίσουν μια ταινία, ο Jones συνεργάστηκε με τον Gillaim στην σκηνοθεσία του «Οι ιππότες της ελεεινής τραπέζης» το 1975 και αργότερα σκηνοθέτησε μόνος του το «Η ζωή του Μπράιαν».

Μετά το τέλος των Python ο Jones συνεργάστηκε με τον Palin στην κωμική σειρά «Ripping Yarns» του BBC και σκηνοθέτησε ταινίες όπως «Το κλαμπ των ξεφωνημένων VIPS» και «Έρικ ο Βίκινγκ».

Παράλληλα έγραψε μια σειρά παιδικών βιβλίων και εργάστηκε ως παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών ιστορικού ενδιαφέροντος.