Ταινίες της εβδομάδας (23/1/2020)

Jojo-rabbit
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Η νέα σάτιρα κατά του μίσους του πολυτάλαντου Taika Waititi κλέβει τις εντυπώσεις και είναι υποψήφια για έξι βραβεία Όσκαρ.

«Τζότζο» (Jojo Rabbit)
Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο κόσμος του Τζότζο, ενός μοναχικού αγοριού από τη Γερμανία, αντιστρέφεται όταν ανακαλύπτει ότι η διαζευγμένη μητέρα του κρύβει ένα νεαρό Εβραίο κορίτσι στη σοφίτα τους. Με μοναδική βοήθεια από τον χαζούλη φανταστικό του φίλο, Αδόλφο Χίτλερ ο Τζότζο θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον τυφλό φανατισμό του.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Taika Waititi, Ερμηνεύουν: Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Scarlett Johansson και Taika Waititi.

«Η γκουβερνάντα» (The Turning)
Σε ένα μυστηριώδες κτήμα στην εξοχή της περιοχής Μέιν , η Κέιτ – που μόλις έχει ξεκινήσει να δουλεύει ως νταντά – πρέπει να φροντίσει δύο ψυχικά διαταραγμένα ορφανά, την Φλόρα και τον Μάιλς. Σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι το μέρος αλλά και τα παιδιά κρύβουν σκοτεινά μυστικά, και τα πράγματα μπορεί να μην είναι όπως δείχνουν.
Σκηνοθεσία: Floria Sigismondi, Σενάριο: Carey Hayes και Chad Hayes, Ερμηνεύουν: Mackenzie Davis, Finn Wolfhard, Brooklynn Prince και Karen Egan.

«Γάτες» (Cats)
Με τη χαρακτηριστική μουσική του Andrew Lloyd Webber και με ένα καστ παγκοσμίως αναγνωρισμένων χορευτών, κάτω από την καθοδήγηση του βραβευμένου με Τόνι χορογράφου Andy Blankenbuehler, η ταινία επαναπροσδιορίζει και προτείνει το μιούζικαλ σε μια νέα γενιά θεατών, με τη θεαματική παραγωγή του, την τεχνολογία αιχμής και με χορευτικά που κινούνται από το μπαλέτο στο σύγχρονο χορό και από την hip-hop στην jazz.
Σκηνοθεσία: Tom Hooper, Σενάριο: Lee Hall και Tom Hooper, Ερμηνεύουν: Jennifer Hudson, Judi Dench, Taylor Swift και James Corden.

«Πατούσες ενωμένες» (Pets United)
Μία παρέα από κακομαθημένα, εγωιστικά κατοικίδια, με αρχηγό τη λουσάτη γάτα Μπελ, βρίσκουν τον μπελά τους, όταν οι μηχανές που διοικούν τη Ρόμπο Σίτι, την υπερσύγχρονη μητρόπολη στην οποία ζουν και βασιλεύουν, εκτροχιάζονται και παίρνουν την εξουσία, με αποτέλεσμα να το σκάσουν όλοι οι άνθρωποι για να σωθούν. Χωρίς αφεντικά πια, η Μπελ, ο φασιαριόζικος ποταμόχοιρος Σόφι και το καμαρωτό κανίς Ρονάλντο, που έχουν συνηθίσει σε μία ζωή άνεσης και πολυτέλειας, πρέπει να συμμαχήσουν με τον αδέσποτο σκύλο Ρότζερ και τον φιλαράκο του Μπομπ, το μόνο φιλικό ρομπότ στην πόλη. Μόνο ενωμένα μπορούν να επιβιώσουν και να σώσουν τα σπίτια τους, την πόλη και ίσως ολόκληρο τον κόσμο.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Reinhard Klooss, Ερμηνεύουν: Θανάσης Κουρλαμπάς, Βασίλης Παπαστάθης, Μελίνα Κατσακούλη και Τάνια Παλαιολόγου.

«Τραγούδι χωρίς όνομα» (Canción sin nombre)
Περού, 1988. Η Χεορχίνα, μια νεαρή κοπέλα από ένα μικρό χωριό των Άνδεων, φτάνει στη Λίμα προκειμένου να γεννήσει σε μια αυτοσχέδια κλινική. Μυστηριωδώς όμως, το βρέφος εξαφανίζεται. Εν μέσω των πολιτικών αναταραχών της εποχής, ο Πέδρο, ένας εσωστρεφής δημοσιογράφος θα γίνει ο μοναδικός της σύμμαχος στην απελπισμένη αναζήτηση να βρει το παιδί της.
Σκηνοθεσία: Melina León, Σενάριο: Melina León και Michael J. White, Ερμηνεύουν: Pamela Mendoza, Tommy Párraga, Lucio Rojas και Ruth Armas.

«Η πτώση του Βερολίνου» (Berlin)
Το ντοκιμαντέρ του Yuli Rajzman αποτελεί τον καλύτερο ιστορικό απολογισμό της τελικής μάχης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Με μια αξιοθαύμαστη σύνθεση πρωτότυπων πλάνων από τουλάχιστον 40 καμεραμέν από την Λευκορωσία και τον Ουκρανικό Στρατό, συμπεριλαμβανομένου Γερμανικού στρατιωτικού υλικού, ο Raizman δημιουργεί με μεγάλη μαεστρία το ιστορικό χρονικό για την Πτώση του Βερολίνου.
Σκηνοθεσία: Yuli Raizman.