Ο «Karate Kid» πάει στο Μπρόντγουεϊ

karate-kid
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ο σεναριογράφος της κλασικής ταινίας των 1980s έχει συμφωνήσει να γράψει το σενάριο, ενώ ο ο Drew Gasparini θα συνθέσει τα τραγούδια.

Ο Daniel LaRusso θα συνεχίσει τις προπονήσεις του στο σανίδι του Μπρόντγουεϊ, αφού όπως έγινε γνωστό το «Karate Kid» πρόκειται να γίνει μιούζικαλ από τον σεναριογράφο της κλασικής ταινίας της δεκαετίας του 1980, Robert Mark Kamen.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των παραγωγών, ο Drew Gasparini θα γράψει την μουσική και τους στίχους και ο Amon Miyamototo θα σκηνοθετήσει, ενώ οι Keone και Mari Madrid θα αναλάβουν τις χορογραφίες της φιλόδοξης παράστασης.

«Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν θα μπορούσα να φανταστώ πως αυτή η μικρή ταινία θα άγγιζε τόσες γενιές όπως έχει κάνει. Ούτε θα μπορούσε να φανταστώ πως κάτι που ξεκίνησε ως μια επιστολή αγάπης στην αφοσίωση μου στο καράτε της Οκινάβας και τον άνθρωπο που με δίδαξε θα γινόταν ένα ολόκληρο μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ. Αλλά εδώ είναι, εδώ είμαι εγώ» δήλωσε ο Kamen, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα πως η μεταφορά θα έχει αντίστοιχο αντίκτυπο με την ταινία.

«Πολύς κόσμος αγαπά τα μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ για την απόδραση – αλλά εγώ τα αγαπώ γιατί μας προσφέρουν μια εικόνα για το πώς θα έπρεπε να ζούμε τις ζωές μας. Εμπνεύστηκα να κάνω μια θεατρική μεταφορά του “Karate Kid” επειδή αφηγείται μια ιστορία που χρειαζόμαστε στην “εποχή της διχόνοιας” στην εποχή μας καθώς η κοινωνία μας γίνεται όλο και πιο παγκοσμιοποιημένη» σχολίασε ο Ιάπωνας σκηνοθέτης.

Οι Keone και Mari Madrid έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με την Billie Eilish, τον Justin Bieber και τους BTS, καθώς και με πολλές τηλεοπτικές εκπομπές. Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρεμιέρα ή το καστ της παραγωγής.

Η πρώτη ταινία του franchise, σε σκηνοθεσία του John G. Avildsen, κυκλοφόρησε το 1984 και ακολούθησαν άλλες δύο συνέχειες από τον ίδιο (το 1986 και το 1989), ενώ ο Christopher Cain γύρισε ένα spin-off με την Hilary Swank στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Harald Zwart σκηνοθέτησε ένα reboot με πρωταγωνιστές τους Jackie Chan και Jaden Smith, το οποίο μετέφερε την δράση στην Κίνα. Πέραν μιας animated σειράς το 1989, η ιστορία των Daniel LaRusso και Johnny Lawrence συνεχίζεται στην live-action σειρά «Cobra Kai» του YouTube με τους Ralph Macchio και William Zabka να επιστρέφουν στους ρόλους τους.