Angelina Jolie και BBC συμμαχούν εναντίον των fake news

angelina-Jolie
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο φιλοδοξούν να καλλιεργήσουν την κριτική σκέψη στα παιδιά.

Η Angelina Jolie και το BBC ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν την τηλεοπτική εκπομπή «BBC My World» που θα έχει στόχο να βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν κριτική σκέψη για να ξεχωρίζουν τις ψευδείς ειδήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και που απευθύνονται σε ενήλικες, ειδικά σε θέματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

«Ως γονιός είμαι χαρούμενη που μπορώ να στηρίξω ένα πρόγραμμα που στοχεύει να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν περισσότερα για τις ζωές άλλων νέων ανθρώπων στον κόσμο και συνδεθούν μεταξύ τους» δήλωσε η Jolie.

Shutterstock / George J. Mclittle

Συνεχίζοντας η χολιγουντιανή σταρ εξέφρασε την ελπίδα πως η εκπομπή «θα βοηθήσει τα παιδιά να βρουν τις πληροφορίες και τα εργαλεία που χρειάζονται για να κάνουν την διαφορά στα θέματα που τους απασχολούν, αντλώντας από το δίκτυο των χιλιάδων δημοσιογράφων και υπηρεσιών σε πολλαπλές γλώσσες σε όλο τον κόσμο του BBC World Service».

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής του BBC World Service Group Jamie Angus εξήγησε πως η σειρά φιλοδοξεί να δώσει στα παιδιά άνω των 13 ετών τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορούν να αντιληφθούν κατά πόσο μια είδηση που δημοσιεύεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αληθινή, τονίζοντας την ανάγκη για καλλιέργεια της κριτικής σκέψης.

Το «BBC My World», όπου η Αμερικανίδα ηθοποιός θα έχει ρόλο εκτελεστικού παραγωγού, θα προβάλλεται τις Κυριακές μέσω του BBC World Service και του YouTube. Κεντρικοί παρουσιαστές του θα είναι ο Radzi Chinyanganya και η Nomia Iqbal.

Στο πρώτο επεισόδιο της νέας εκπομπής ο Chinyanganya ερευνά την επεξεργασία βίντεο και την μάστιγα των «deep fakes», ενώ η Iqbal ταξιδεύει στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου για να εξετάσει τις επιπτώσεις της υλοτομίας, γεωργίας και εξόρυξης πετρελαίου και ορυκτών.