Κερδίστε προσκλήσεις και δείτε την υποψήφια για 6 Όσκαρ ταινία «Μικρές Κυρίες»

little-women
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Το κλασικό μυθιστόρημα της Louisa May Alcott μεταφέρεται στον κινηματογράφο από τη δημιουργό του Lady Bird και εμείς σας εξασφαλίσαμε προσκλήσεις. Πάρτε μέρος στον facebook διαγωνισμό!

Η ιστορία

H ενήλικη πια και ανερχόμενη συγγραφέας Jo March αναπολεί περιστατικά από τη συναρπαστική ζωή με τις αδελφές της Meg, Amy και Beth.

6 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Οι Μικρές Κυρίες της Louisa May Alcott έχουν ζωντανέψει με αμέτρητους διαφορετικούς τρόπους μέσα στα χρόνια. Είναι ένα βιβλίο απαράμιλλο στο πώς απεικονίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα φιλόδοξα κορίτσια, αλλά και την παρηγοριά που δίνει αυτή η φιλοδοξία, μία εσωτερική δύναμη που αντιστέκεται στα πρέπει και φέρνει τελικά την επιβράβευση.

Είναι ένα βιβλίο που διαβάσαμε όταν ήμασταν παιδιά, όταν οι δυνατότητες είναι απεριόριστες και δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που μπορεί να μας συγκρατήσει. 

Αυτή η βαθιά προσωπική, γεμάτη ζωή ιδέα των Μικρών Κυριών είναι κάτι που η σεναριογράφος/σκηνοθέτιδα Greta Gerwig ήθελε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη. Η δημιουργός προσέγγισε το υλικό αποφασισμένη να αιχμαλωτίσει τη συναρπαστική και επική φύση του έργου της Alcott, μέσα από μια ανεπιτήδευτη, αφοπλιστική και συναισθηματική οικειότητα.

«Οι Μικρές Κυρίες είναι κομμάτι μου από πάντα» λέει η Gerwig. «Δεν υπήρξε περίοδος που να μην ξέρω ποια είναι η Jo March,  ήταν πάντα το κορίτσι μου, το πρόσωπο που ήθελα να είμαι, το πρόσωπο που έλπιζα να είμαι».

Συντελεστές

Σενάριο (βασισμένο στο ομώνυμο έργο της Louisa May Alcott)/Σκηνοθεσία: Greta Gerwig

Ηθοποιοί: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen, Timothée Chalamet, Laura Dern, Tracy Letts, Bob Odenkirk, James Norton, Louis Garrel, Chris Cooper, Meryl Streep

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Yorick Le Saux

Σχεδιασμός Παραγωγής: Jess Gonchor

Κοστούμια: Jacqueline Durran

Μοντάζ: Nick Houy

Μουσική: Alexandre Desplat

Tις πολυαγαπημένες αδελφές March ενσαρκώνει ένα καθηλωτικό καστ που περιλαμβάνει τις Saoirse Ronan (Lady Bird) ως Jo, Emma Watson (ταινίες Harry Potter) ως Meg, Florence Pugh (Lady Macbeth) ως Amy και Eliza Scanlen (TV Sharp Objects) ως Beth. To ταξίδι προς την ενηλικίωση των τεσσάρων αδελφών συνοδεύουν o Timothée Chalamet (Call Me By Your Name) ως Laurie, η Laura Dern (TV Big Little Lies) ως Marmee και η Meryl Streep (The Devil Wears Prada) ως Θεία March.

Το εγχείρημα έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, εξασφαλίζοντας στην Greta Gerwig υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Διασκευασμένου Σεναρίου, ενώ η πρωταγωνίστρια Saoirse Ronan είναι υποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου και η Florence Pugh υποψήφια για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου. Η ενδυματολόγος της ταινίας οσκαρική Jacqueline Durran  (Anna Karenina) είναι επίσης υποψήφια, όπως και ο κατά ήμισυ Έλληνας συνθέτης και ήδη οσκαρικός Alexandre Desplat (Η Μορφή του Νερού).