Δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα για την Αντζελίνα Τζολί

deuteri-skinothetiki-apopeira-gia-tin-antzelina-tzoli

ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Η γνωστή αμερικανίδα ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί, πριν λίγες ημέρες πραγματοποίησε επίσκεψη - αστραπή στην Αυστραλία, εκεί όπου κατά πάσα πιθανότητα θα σκηνοθετήσει τη δεύτερη ταινία της.

Η 38άχρονη Τζολί θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη, για λογαριασμό των εταιριών Universal Pictures και Walden Media, το βιβλίο «Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience and Redemption» που έχει ως θέμα του τον ήρωα πολέμου και Ολυμπιακών Αγώνων Louis Zamperini.

Ο Zamperini, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, επιβίωσε μαζί με άλλα δύο μέλη του πληρώματος πάνω σε μια σχεδία για 47 ημέρες, μετά από αεροπορικό δυστύχημα, για να ακολουθήσει η αιχμαλωσία τους σε στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου του ιαπωνικού Ναυτικού.

Πληροφορίες στον Τύπο αναφέρουν, ότι στην Αυστραλία ίσως γυριστεί και η ταινία «20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα» που θα είναι η κινηματογραφική μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος του Ιουλίου Βερν, με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ, σύζυγο της Τζολί.

Πρόκειται για την τέταρτη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του μυθιστορήματος που έγραψε ο Ιούλιος Βερν το 1869. Η πρώτη ταινία ήταν του Ζορζ Μελιές το 1907 και ακολούθησε ο Στιούαρτ Πάτον, το 1916. Η πιο γνωστή είναι εκείνη που γυρίστηκε στην Καραϊβική το 1954 από τον Ρίτσαρντ Φλέισερ, με πρωταγωνιστή τον Κερκ Ντάγκλας.