Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του Γιώργου Λάνθιμου με την Emma Stone στην Ελλάδα

giorgos-lanthimos-emma-stone Kathy Hutchins
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης θα παρουσιάσει μια νέα ταινία μικρού μήκους στην Εθνική Λυρική Σκηνή τον Μάιο.

Ο Γιώργος Λάνθιμος έχει ξεκινήσει τα γυρίσματα μιας νέας ταινίας μικρού μήκους στην Ελλάδα όπου θα πρωταγωνιστήσουν η Emma Stone και ο Damien Bonnard. Δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες σχετικά με την πλοκή της ταινίας.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η ταινία θα συνδυάζει visual arts και κλασική μουσική, ενώ θα προβληθεί ως μέρος μιας εγκατάστασης με την συνοδεία ζωντανής ορχήστρας στις 22, 23 και 27 Μαΐου, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ. Η έναρξη προπώλησης των εισιτηρίων ξεκινά στις 2 Μαΐου.

Shutterstock / Denis Makarenko

Αυτή είναι η δεύτερη ανάθεση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο πλαίσιο του προγράμματος της «The Artist on the Composer» (η πρώτη ήταν στον εικαστικό Νίκο Ναυρίδη), το οποίο υλοποιεί με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και διασυνδέει πρωτοπόρους σύγχρονους εικαστικούς και σκηνοθέτες ή/και παραγωγούς ταινιών με τη «ζωντανή» εκτέλεση ορχηστρικής μουσικής.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία φέρουν την υπογραφή του Γιώργου Λάνθιμου, ενώ τα σκηνικά έχει αναλάβει η Άννα Γεωργιάδου, τα κοστούμια ο Άγγελος Μεντής, την διεύθυνση φωτογραφίας ο Θοδωρής Μιχόπουλος και το μοντάζ ο Γιώργος Μαυροψαρίδης.