«Φιλαράκια»: τι βλέπει ο David Schwimmer αντί για το reunion

david-schwimmer1
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

«Ίσως θα έπρεπε να υπάρχει ένα reboot με μαύρο ή ασιατικό καστ» αντιπρότεινε ο David Schwimmer.

Πριν από λίγους μήνες έγινε γνωστό πως το HBO Max βρισκόταν σε συζητήσεις με τους δημιουργούς και πρωταγωνιστές της σειράς «Τα φιλαράκια» για ένα unscripted reunion μέσω της πλατφόρμας streaming.

Παρά τον ενθουσιασμό για μια ενδεχόμενης μιας επιστροφής της παρέας του Ross, της Rachel, του Chandler, της Monica, της Phoebe και του Joey, το εγχείρημα έχει βαλτώσει και δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία. Σε μια νέα συνέντευξη του στον Guardian, ο David Schwimmer εκτίμησε πως τελικά δεν θα  γίνει το πολυπόθητο reunion της σειράς, ενώ αντιπρότεινε ένα reboot με μαύρους ή Ασιάτες πρωταγωνιστές.

NBC

Ο David Scwimmer αποκάλυψε πως ο ίδιος και οι συμπρωταγωνιστές του στα «Φιλαράκια» δεν έχουν πειστεί να επιστρέψουν για ένα reunion της σειράς.

«Απλά δεν πιστεύω πως είναι δυνατόν, δεδομένης της διαφορετικής επαγγελματικής πορείας όλων. Νομίζω πως όλοι διαισθάνονται το ίδιο: γιατί να πειράξεις κάτι που νιώθαμε πως ήταν ο σωστός τρόπος για να ολοκληρώσουμε την σειρά;» δήλωσε ο Schwimmer.

Ο ηθοποιός εξήγησε πως «δεν θα κάνω τα πάντα για τα χρήματα» και σχολίασε πως ένα ενδεχόμενο reunion της σειράς «θα έπρεπε να έχει νόημα δημιουργικά και τίποτα από όσα έχω ακούσει και μας έχουν παρουσιάσει βγάζει νόημα» για να συμπληρώσει πως «ίσως θα έπρεπε να υπάρχουν “Φιλαράκια” με μαύρο ή ασιατικό καστ».

Fox

Το «Living Single» έκανε το ντεμπούτο του τον Αύγουστο του 1993 μέσω του Fox.

Το σχόλιο του Schwimmer σχετικά με μια εκδοχή της σειράς με μαύρους ηθοποιούς προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά από οπαδούς αλλά και ορισμένους συντελεστές της σειράς «Living Single», η οποία κατά ένα μεγάλο βαθμό αποτελούσε μια τέτοια εκδοχή.

Η συγκεκριμένη κωμική σειρά με τις Queen Latifah, Kim Fields, Erika Alexander και Kim Coles μάλιστα έκανε το ντεμπούτο της στην μικρή οθόνη περίπου ένα χρόνο πριν τα «Φιλαράκια». Ο Schwimmer απάντησε σε ανάρτηση της Alexander, τονίζοντας πως οι δηλώσεις του έχουν παρερμηνευθεί και πως αναγνώριζε την μεγάλη συμβολή του «Living Single» στην επιτυχία του «Φιλαράκια».

«Θα πρέπει να ρωτήσετε [τους παραγωγούς] εάν η σειρά ήταν βασισμένη στο “Living Single”. Είναι αρκετά πιθανό πως λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχία του “Living Single”, η Warner Brother και το NBC έδωσαν το πράσινο φως για τον πιλότο για “Τα φιλαράκια”. Εάν έτσι έχουν τα πράγματα, είμαστε όλοι υπόχρεοι στο “Living Single” που άνοιξε τον δρόμο» σημείωσε ο Schwimmer.