Ο κορωνοϊός «χτυπά» τα streaming charts και επαναφέρει το «Contagion» του Steven Soderbergh

contagion
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Η έξαρση του νέου κοροναϊού στην Κίνα έχει μεγάλο αντίκτυπο στις προτιμήσεις των χρηστών του διαδικτύου.

Το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «Contagion» που σκηνοθέτησε ο Steven Soderbergh το 2011 έχει γίνει αρκετά δημοφιλές στις υπηρεσίες streaming, με αφορμή την έξαρση του νέου κορωνοϊού στην Κίνα. Πάνω από 200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και χιλιάδες έχουν προσβληθεί, ενώ πολλές χώρες παίρνουν προληπτικά μέτρα για να σταματήσουν την εξάπλωσή του.

Η ανησυχία που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, όπως φαίνεται, έχει στρέψει πολλούς χρήστες υπηρεσιών streaming στην επιστημονική φαντασία και την «προφητική» ταινία του Soderbergh που παρουσιάζει την εξάπλωση μιας φανταστικής θανατηφόρας νόσου.

Πιο συγκεκριμένα, το «Contagion» έχει καταφέρει να μπει στις λίστες των top ταινιών του iTunes, φιγουράροντας δίπλα στα υποψήφια για Όσκαρ «Joker», «Παράσιτα», «Κάποτε… στο Χόλιγουντ» και «Κόντρα σε Όλα».

Η πλοκή του θρίλερ επιστημονικής φαντασίας θυμίζει αρκετά την επικαιρότητα και ξεκινά με μια γυναίκα (την οποία υποδύεται η Gwyneth Paltrow) που παρουσιάζει συμπτώματα κρυολογήματος μετά από ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ. Αφού επιστρέψει σπίτι της, τα συμπτώματα αρχίζουν να χειροτερεύουν και η νόσος αρχίζει να εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Οι υγειονομικές αρχές τότε ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν μια λύση καθώς ο κόσμος αρχίζει να καταρρέει από τις κοινωνικές αναταραχές και την επιδημία. Στην ταινία του Soderbergh εμφανίζονται επίσης οι Marion Cotillard, Bryan Cranston, Matt Damon και Jude Law.