«Elysium» με Matt Damon και Jodie Foster

elysium-me-matt-damon-kai-Jodie-foster

ΤΡΙΤΗ, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Το φουτουριστικό θρίλερ «Elysium» με πρωταγωνιστές τους Matt Damon, Jodie Foster και Sharlto Copley, κυριάρχησε στο αμερικανικό box office, το περασμένο σαββατοκύριακο αγγίζοντας τα 30,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η νέα αυτή περιπέτεια, σε σκηνοθεσία και σενάριο του πολυβραβευμένου Neill Blomkamp πρόσθεσε επιπλέον 10,9 εκατομμύρια δολάρια από το άνοιγμά της και σε άλλες διεθνείς αγορές. Στην Ελλάδα την αναμένουμε στις 22 Αυγούστου από την Feelgood Entertainment.

Η ταινία θα μας ταξιδέψει στο έτος 2154, όταν υπάρχουν μόνο δύο τάξεις ανθρώπων. Οι πλούσιοι που ζουν στο διαστημικό σταθμό Elysium και οι υπόλοιποι που ασφυκτιούν στη γη. Βασικό μέλημα των κατοίκων της γης είναι η επιβίωση, αφού το έγκλημα, η φτώχεια και οι θανατηφόρες ασθένειες κυριαρχούν. Ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να επιφέρει την ισότητα ανάμεσα στις δυο τάξεις είναι ο Max (Matt Damon), ένας συνηθισμένος τύπος που πρέπει πάση θυσία να φτάσει στον Elysium...

Η ιδέα του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Neill Blomkamp για έναν τέλειο κόσμο αποκομμένο από την κατεστραμμένη γη έχει βασιστεί σε πραγματικό concept, όπως έχει δηλώσει: «Τη δεκαετία του εβδομήντα οι άνθρωποι φλέρταραν με την ιδέα να εγκαταλείψουν τη γη, για να χτίσουν διαστημικούς σταθμούς με την προοπτική μια μέρα να έχουν τη δυνατότητα να τους κατοικήσουν. Μια προτεινόμενη λύση της εποχής ήταν το Stanford Torus. Ένα project του Stanford University σε συνεργασία με τη NASA που αφορούσε σε αποικίες στο διάστημα. Μου αρέσει που χρησιμοποιήσαμε την ιδέα από αυτό το γνωστό project και το διογκώσαμε, προσθέτοντας διαμάντια, πλούτο και υπερπολυτελείς κατοικίες».

Πληροφορίες: Η ταινία «Elysium» έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 22 Αυγούστου, από τη Feelgood Entertainment.