Ο Robert Pattinson θέλει μια «εντελώς διαφορετική» προσέγγιση στον Batman

robert-pattinson Denis Makarenko
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

«Πάντα είναι πάντα καταστροφικό όποτε πάρεις πράγματα από μια προηγούμενη ταινία στην επόμενη» δήλωσε ο χολιγουντιανός αστέρας.

Μετά την κυκλοφορία του ατμοσφαιρικού «Φάρου» από τον Robert Eggers που έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε κοινό και κριτικούς, ο Robert Pattinson ετοιμάζεται για τον επόμενο μεγάλο ρόλο του, αυτόν του Batman. Τα γυρίσματα του νέου reboot του εμβληματικού ήρωα της DC έχουν ήδη ξεκινήσει με στόχο μια πρεμιέρα το καλοκαίρι του 2021.

Ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για την πλοκή της νέας ταινίας, πέραν του ότι θα επικεντρώνεται στα πρώτα χρόνια του Bruce Wayne ως Batman και θα αντιμετωπίσει αρκετούς από τους παραδοσιακούς εχθρούς του. Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο NME, ο Βρετανός ηθοποιός ρωτήθηκε εάν θα αντλήσει στοιχεία από την ερμηνεία στον «Φάρο» για το «The Batman» του Matt Reeves.

«Νομίζω πως όποτε φέρεις πράγματα από μια προηγούμενη ταινία στην επόμενη, είναι πάντα καταστροφικό. Όταν δεις την ταινία θα πεις ότι έκανες ακριβώς το ίδιο πράγμα που έκανες στην προηγούμενη και πάντα πρέπει να αποφεύγεις να το κάνεις αυτό» απάντησε ο Pattinson.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας για τον ρόλο του στο ασπρόμαυρο θρίλερ του Eggers, ο Pattinson έχει αποκαλύψει πως σχεδόν εξάντλησε το όρια αντοχής του, καθώς πίεζε τον εαυτό του να κάνει εμετό και έβαζε πέτρες στα παπούτσια του για να νιώθει μεγαλύτερο πόνο. Ο ίδιος τόνισε πως αποκόμισε πολλά από την εμπειρία.

«Μου άρεσε αυτός ο ρόλος τόσο πολύ. Νόμιζα πως ήταν πραγματικά διασκεδαστικός και έψαχνα για κάτι που ήταν πολύ δυνατό. Πάντα νιώθω λίγο άβολα γιατί στην πραγματικότητα ποτέ δεν φωνάζω, οπότε πάντα ψάχνω για ρόλους ώστε να προπονηθώ σε πράγματα για την πραγματική ζωή μου» εξήγησε ο Pattinson.

Όταν ρωτήθηκε εάν το να πιέζει τον εαυτό του να κάνει εμετό είναι προϋπόθεση πλέον για να αναλάβει έναν ρόλο, ο ηθοποιός απάντησε σαρκαστικά ασφαλώς και πως είναι η πρώτη ερώτηση που κάνει στους σκηνοθέτες, συμπληρώνοντας πως επιλέγει χαρακτήρες «που συμπεριφέρονται με πολύ ακραίους τρόπους και ξέρω περίπου πώς να το προσεγγίσω αυτό, ίσως πιο εύκολα από τα λεπτά μέρη».