Το Positively Different Short Film Festival ανοίγει αυλαία στις 13 Φεβρουαρίου

positively-different
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ένα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, για τη διαθεματικότητα, τις διακρίσεις και την καταπίεση, στον κινηματογράφο Τριανόν.

Το Positively Different Short Film Festival δημιουργήθηκε για την ενδυνάμωση των «αοράτων» της σύγχρονης κοινωνίας, που βρίσκονται στο περιθώριο της κανονικότητας και χρησιμοποιεί την μεγάλη οθόνη για την προβολή της κοινωνίας όπως την διεκδικούμε: πολύχρωμη, διαφορετική, πλούσια σε ιστορίες.

Το φύλο, η σεξουαλικότητα, η φυλή, η τάξη, η εθνικότητα, η θρησκεία, η αρτιμέλεια, είναι τα θέματα που το φεστιβάλ προσεγγίζει διαθεματικά, μέσα από ιστορίες ομάδων και ατόμων που  βιώνουν καταπίεση.

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, τη δικτύωση και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων από τις ομάδες αυτές, που ως τώρα δεν είχαν εκπροσώπηση.

Ξεκινώντας με πάνω από 3.000 ταινίες, οι εθελοντές και η κριτική μας επιτροπή επέλεξαν 44 ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν στην Αθήνα, διαγωνιζόμενες για 2 βραβεία.

Κινηματογραφιστές, ντοκιμαντερίστες, εικαστικοί καλλιτέχνες και σπουδαστές κινηματογράφου συμμετέχουν με τις δημιουργίες τους, στον κινηματογράφο Τριανόν, από τις 13 έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2020.

Πριν και κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, πραγματοποιούνται προβολές ερασιτεχνικών παραγωγών από περιθωριοποιημένες ομάδες, συναυλίες, ρεσιτάλ ποίησης, συζητήσεις και δρώμενα δημιουργών «από τα κάτω». Αυτό, θα είναι ένα διαφορετικό φεστιβάλ. It's not the same. It's positively different.

Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ

To πρόγραμμα εκδηλώσεων εκτός προβολών έχει ως εξής:

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου: Παράλληλη εκδήλωση ΠΙΕΒ live | «Camellias behind the black»

Το Positively Different Short Film Festival και το The Bad Poetry Social Club παρουσιάζουν την ποιητική performance «Camellias behind the black» του Παναγιώτη Ι.Ε. Βασιλείου, στο Μπάγκειον. Μαζί του η  Αλεξάνδρα Επίθετη, ο Κώστας Moody, οι Wolfpeach, η Αντιγόνη Σταυροπούλου, το MOCHI, ο Albertine. Μια performance για την ομορφιά και το σκοτάδι μέσα μας. Για εκείνους που νιώθουν πως δεν ταιριάζουν. Για την απώλεια και τα σημάδια της.

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου: Lost Bodies live | PDSFF Closing event

Το Positively Different Short Film Festival 2020 θα γιορτάσει την ολοκλήρωση της πρώτης του διοργάνωσης με τους Lost Bodies live στο Τριανον αμέσως μετά την λήξη των προβολών το Σάββατο 15 Φλεβάρη, παρουσία δημιουργών και φίλων του φεστιβάλ.

Οι Lost Bodies εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην ανεξάρτητη μουσική σκηνή της Αθήνας το 1985 κυκλοφορώντας δύο κασέτες, ενώ πλέον έχουν στο ενεργητικό τους 15 κυκλοφορίες, με την πιο πρόσφατη το 2018. Η μουσική τους βρίσκεται στις παρυφές της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής σκηνής και ενσωματώνει στοιχεία από industrial, trip-hop και post-punk ήχους μέχρι funk και avant-garde στοιχεία, σε μια πειραματική μίξη ακουστικού και ηλεκτρονικού ήχου με αρκετά στοιχεία πρόζας και κοινωνικής σάτιρας παίζοντας αυτό που νιώθουν, με ειλικρίνεια, άμεση επικοινωνία με το κοινό, μεταμορφώνοντας τη βραδιά σε μοναδική εμπειρία. 

Τα βραβεία κοινού και κριτικής επιτροπής, χορηγεί το Solidarity Now.

Πληροφορίες φεστιβάλ
Κινηματογράφος Τριανόν
Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια)
Διάρκεια: Πέμπτη ως Σάββατο, 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου 2020
positively-different.net
Facebook
Εισιτήρια στα εκδοτήρια του κινηματογράφου ή κρατήσεις στο positively-different.net.
Παραγωγή: Inter Alia