Woody Allen: βρήκε (κινηματογραφικό) εραστή στην Σάρον Στόουν!

woody-allen-brike-kinimatografiko-erasti-stin-saron-stooun

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

O Woody Allen παρεκκλίνει από τις αγαπημένες συνήθειές του: δεν σκηνοθέτησε την κωμωδία «Fading Gigolo», στην οποία πρωταγωνιστεί, όπως έκανε στο παρελθόν.

Στη σκηνοθετική καρέκλα αυτή τη φορά κάθισε ο John Turturro, ο οποίος παράλληλα υπογράφει το σενάριο αλλά και ερμηνεύει τον ρόλο του ζιγκολό, τον οποίο «προωθεί» στην κατάλληλη γυναικεία «πελατεία» ο Woody Allen.

Η πικάντικη αυτή κωμωδία θα προβληθεί σε παγκόσμια πρεμιέρα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο (5-15 Σεπτεμβρίου). Ο Woody Allen υποδύεται τον Murray, έναν βιβλιοπώλη με οικονομικά προβλήματα, ο οποίος στέλνει τον στενό του φίλο Fioravante (John Turturro), έναν «έμπειρο εραστή», στην αγκαλιά της ώριμης Sharon Stone, με αντάλλαγμα «ένα μικρό φιλοδώρημα». Στις μοναχικές γυναίκες που αναζητούν τον πληρωμένο έρωτα συμπεριλαμβάνεται και η Sofia Vergara.

Το χρήμα και ο έρωτας υφαίνουν τον ιστό στον οποίο εμπλέκονται οι δύο πρωταγωνιστές. Είναι η πέμπτη ταινία που σκηνοθετεί ο John Turturro και αναμφίβολα, η παρουσία του Woody Allen, θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των κριτικών κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Είναι γνωστό ότι ο Woody Allen δεν εμπιστεύεται ιδιαίτερα άλλους συναδέλφους του για να τον σκηνοθετήσουν. Προτιμά να έχει ο ίδιος τον έλεγχο πάνω στους ρόλους του. H προσέγγιση του John Turturro με τον Woody Allen, έγινε με μάλλον ανορθόδοξο τρόπο: καταλύτης ήταν ο κοινός τους κουρέας. «Ήμουν πάντα θαυμαστής του Woody. Το αποκάλυψα στον κουρέα μου που έκοβε και τα δικά του μαλλιά», παραδέχτηκε σε δηλώσεις του ο Turturro. Ο κουρέας αφηγήθηκε στον Woody Allen, την υπόθεση της ταινίας «Fading Gigolo» και ο μετρ της κωμωδίας, ενδιαφέρθηκε να συμμετάσχει στην παραγωγή.