«Guardians of Life»: η νέα ταινία μικρού μήκος του Joaquin Phoenix για το περιβάλλον

guardians-of-life
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

«Έχουμε προσωπική ευθύνη να κάνουμε αλλαγές στις ζωές μας και πρέπει να δράσουμε τώρα» τόνισε ο ηθοποιός.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Joaquin Phoenix πρωταγωνιστεί σε μια νέα ταινία μικρού μήκος, το «Guardians of Life», σε σκηνοθεσία του Shaun Monson. Η ταινία αποτελεί συμπαραγωγή με την οικολογική οργάνωση Extinction Rebellion και το Amazon Watch και έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους θεατές για την κλιματική αλλαγή.

Δίπλα στον Phoenix εμφανίζονται και άλλα μεγάλα ονόματα του Χόλυγουντ, όπως η Rosario Dawson, ο Matthew Modine και η Oona Chaplin, οι οποίοι παίζουν τους ρόλους μιας ομάδας γιατρών που προσπαθούν απεγνωσμένα να σώσουν την ζωή μιας μυστηριώδους ασθενούς.

Ο Phoenix ενσαρκώνει έναν χειρουργό, ο οποίος ρωτά να μάθει το ιστορικό του ασθενούς, για να ενημερωθεί από συνάδελφο του πως «οι πυρκαγιές πλησιάσουν, ήταν πανικοβλημένη και κατέρρευσε». Η ομάδα γιατρών καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες να συνεφέρουν την ασθενή και να ρίξουν την θερμοκρασία της, όμως δεν καταφέρνουν. Αφού ανακοινώνουν την ώρα θανάτου, γίνεται αντιληπτό πως η ασθενής είναι ο πλανήτης γη.

«Είναι πραγματικά μια έκκληση για δράση. Το έκανα για να ευαισθητοποιήσω σχετικά με την επίδραση της βιομηχανίας κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων στην αλλαγή του κλίματος. Είναι γεγονός πως αποψιλώνουμε και καίμε τροπικά δάση και βλέπουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτών των ενεργειών παγκοσμίως. Ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται πως υπάρχει ακόμα χρόνος, αλλά μονάχα αν δράσουμε τώρα και κάνουμε σαρωτικές αλλαγές στην κατανάλωση μας» σχολίασε ο ηθοποιός για την ταινία.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε από τις κυβερνήσεις να λύσει αυτά τα προβλήματα για μας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τις εκλογές για να προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτές τις αλλαγές. Έχουμε προσωπική ευθύνη να κάνουμε αλλαγές στις ζωές μας και να δράσουμε τώρα» συμπλήρωσε ο Phoenix.

Το «Guardians of Life» είναι η πρώτη παραγωγή σε μια σειρά 12 ταινιών που στοχεύουν να εξερευνήσουν ορισμένα από τα πιο επίκαιρα ζητήματα της κρίσιμης, νέας δεκαετίας που συνδέονται με την επιβίωση της ζωής στον πλανήτη.