Απολαυστικός και καυστικός ο Adam Sandler στα Film Independent Spirit Awards

film-independent-spirit-awards-adam-sandler Christopher Polk
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ο κωμικός ηθοποιός απάντησε με μοναδικό τρόπο στους κριτικούς και τους «ψωνισμένους των Όσκαρ» που θα ξεθωριάσουν στον χρόνο.

Ο Joaquin Phoenix μπορεί να τιμήθηκε με το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο «Joker», όμως ο Adam Sandler κατά πολλούς κριτικούς άξιζε μια υποψηφιότητα για τον ρόλο του στο «Άκοπο Διαμάντι» των αδελφών Safdie. Παρά την έντονη φημολογία, η Ακαδημία «αγνόησε» τον «ανακουφισμένο» Sandler, ο οποίος όμως βραβεύτηκε στα 35α Film Independent Spirit Awards, μια βραδιά πριν τα Όσκαρ.

Καθώς παραλάμβανε το βραβείο του, ο Sandler δεν χαρίστηκε στους επικριτές του και ξεκίνησε λέγοντας πως το «Πεθαίνω στα γέλια» που σκηνοθέτησε ο Judd Apatow το 2009 ήταν «η τελευταία φορά που οι κριτικοί προσποιήθηκαν ότι δεν με μισούν για πέντε καταραμένα λεπτά».

Συνεχίζοντας ο κωμικός ηθοποιός χαιρέτησε τους υποψήφιους συναδέλφους του «που έχασαν ένα Film Independent Spirit Award από τον καταραμένο Adam Sandler» και υπογράμμισε πως οι ανεξάρτητες ταινίες χαμηλού μπάτζετ τον κατέστησαν ως έναν από τους πιο πετυχημένους πρωταγωνιστές του Χόλυγουντ.

«Οι ανεξάρτητες ταινίες έχουν παίξει ένα μεγάλο ρόλο στο οικοσύστημα του Adam Sandler. Από την πρώτη μου ταινία – μια ατρόμητη ματιά στο αμερικάνικο εκπαιδευτικό σύστημα μέσα από τα μάτια ενός προνομιούχου ψυχοπαθή ονόματι Billy Madison, στην αποκαλυπτική έρευνα του αμερικάνικου κολεγιακού ποδοσφαίρου και την εκμετάλλευση κοινωνικά απροσάρμοστων αθλητών όπως ο Bobby Boucher – προσπαθώ να πουλώ τις αλήθειες μου με ένα πραγματικά ανεξάρτητο πνεύμα, ενώ παράλληλα εξαργυρώνω ορισμένες ενοχλητικά μεγάλες επιταγές» δήλωσε με χιούμορ ο Sandler.

Invision/AP/Shutterstock / Chris Pizzello

Συνεχίζοντας ο ηθοποιός αναφέρθηκε σε έναν συμμαθητή του ονόματι Skipper Jenkins, ο οποίος είχε κερδίσει το βραβείο «του πιο εμφανίσιμου» στην σχολείο, ενώ ο ίδιος πήρε το αμφιλεγόμενο βραβείο «καλύτερης προσωπικότητας». Ο Sandler εξήγησε πως αυτό τον έκανε να συνειδητοποιήσει πως τα Film Independent Spirit Awards είναι τα «βραβεία καλύτερης προσωπικότητας του Χόλυγουντ».

«Οπότε αφήστε όλους τους ψωνισμένους να παραλάβουν τα Όσκαρ τους το βράδυ της Κυριακής. Η όμορφη εμφάνιση τους θα ξεθωριάσει στον χρόνο, ενώ οι ανεξάρτητες προσωπικότητες μας θα λάμπουν για πάντα» κατέληξε εν μέσω χειροκροτημάτων και γέλιου από τους παρευρισκόμενους.