Ο Ashton Kutcher για τον Steve Jobs

o-ashton-kutcher-gia-ton-steve-Jobs

ΤΡΙΤΗ, 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Ο Ashton Kutcher, ο σταρ της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Two and a half men», αναμετριέται με έναν από τους σημαντικότερους ρόλους της καριέρας του, ενσαρκώνοντας στο βιογραφικό δράμα «Jobs» του Joshua Michael Stern, τον συνιδρυτή του κολοσσού της Apple, Steve Jobs.

Η ταινία θα προβληθεί και στη χώρα μας, στις 19 Σεπτεμβρίου από την Audiovisual και ξεδιπλώνει την εκπληκτική καριέρα του Steve Jobs που πέθανε το 2011, έχοντας αφήσει πίσω του πλήθος καινοτόμων εφαρμογών σε πολλά προϊόντα ψηφιακής τεχνολογίας.

Η ταινία αγγίζει και τις πιο ευαίσθητες πτυχές της προσωπικής ζωής του ιδρυτή της Apple, όπως τη ροκ σχέση του με την πρώην φιλενάδα του Chrisann Brennan (την υποδύεται η Ahna O'Reilly) και την αρχική άρνηση του να αναγνωρίσει την πατρότητα της κόρης που είχε κάνει μαζί της, της Lisa. «Δεν αποφύγαμε να είμαστε ειλικρινείς για τα χαρίσματα αλλά και τα λάθη του Steve Jobs» τόνισε ο Kutscher χαρακτηριστικά, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Reuters. Η πραγματική πρόκληση ωστόσο για τον ίδιο ήταν να αποτυπώσει στη μεγάλη οθόνη το σπινθηροβόλο πνεύμα του Jobs: «Ο Steve Jobs ήταν πολύ περισσότερο έξυπνος από ό, τι εγώ, οπότε το να παίξω έναν τύπο που ήταν τόσο ευφυής, πραγματικά με φόβιζε μήπως υπονομεύσω την ευφυία του με την ερμηνεία μου».

Η ταινία «Jobs» είχε πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Sundance και οι κριτικές ήταν ανάμεικτες για την ερμηνεία του πρωταγωνιστή.

O κριτικός Justin Chang από το «Variety» υποστήριξε ότι ο Κutscher είχε μια φυσική ομοιότητα με τον Jobs αλλά αυτή η ψευδαίσθηση δεν διαρκεί. Από το Hollywood Reporter ο Justin Lowe, σχολίασε ότι ο Kutcher πάει πέρα από την φυσική ομοιότητα με τον Jobs, επιτυγχάνοντας να αναπαραστήσει με ειλικρίνεια την ιδιοσυγκρασία του.

Ο Ashton Kutcher , από την πλευρά του δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για τους κριτικούς, αλλά ότι βρήκε πολύ ενθαρρυντική τη συζήτηση που είχε με ορισμένους «βετεράνους» της Apple, που συμπεριλαμβάνονταν στον στενό κύκλο συνεργατών του Jobs.

«Δείξαμε την ταινία στην πραγματική ομάδα του Macintoch. H κριτική τους ήταν ίσως η πολυτιμότερη από όσες άκουσα. Δύο από αυτούς ήρθαν και μου είπαν: σε ευχαριστούμε που μας έδωσες δύο ακόμη ώρες με τον Steve. Kαι αυτό με συγκίνησε και με έκανε να νιώσω καλά για τη δουλειά που έχουμε κάνει», τόνισε ο ηθοποιός.