Η Julia Roberts θα βρεθεί στο επίκεντρο του σκανδάλου Watergate

Julia-roberts-sean-penn-armie-hammer-Joel-edgerton
ΤΡΙΤΗ, 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Sean Penn, Armie Hammer και Joel Edgerton θα συμπρωταγωνιστήσουν στην νέα δραματική τηλεοπτική σειρά «Gaslit» της Universal.

Η όρεξη της Julia Roberts για μικρή οθόνη άνοιξε με τον πρώτο κύκλο του «Homecoming» στην πλατφόρμα του Amazon και σύμφωνα με άρθρο του Deadline έχει συμφωνήσει να πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτική μεταφορά του podcast «Gaslit». Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, στην σειρά αναμένονται εμφανιστούν επίσης οι Sean Penn, Armie Hammer και Joel Edgerton.

Το «Gaslit» είναι βασισμένο στην σειρά ντοκιμαντέρ του Slate και θα παρουσιάζει άγνωστες ιστορίες και ξεχασμένες προσωπικότητες από το πολύκροτο σκάνδαλο Watergate: από τους αδέξιους και καιροσκόπους υφιστάμενους του Richard Nixon και τους συνεργούς τους, μέχρι τους τραγικούς μάρτυρες που εν τέλει κατάφεραν να φέρουν την υπόθεση στο φως.

Shutterstock / Andrea Raffin

Αυτός θα είναι ο δεύτερος πρωταγωνιστικός ρόλος της Julia Roberts σε τηλεοπτική παραγωγή.

Η Roberts προορίζεται για τον ρόλο της Martha Mitchell, σύζυγος του υπουργού Δικαιοσύνης John Mitchell, τον οποίο θα ενσαρκώσει ο Penn. Παρά την πίστη και αφοσίωση της στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, η Mitchell ήταν η πρώτη που μίλησε δημόσια για την εμπλοκή του Nixon στο σκάνδαλο Watergate. Οι δηλώσεις της Mitchell στην συνέχεια ανάγκασαν τον σύζυγο της – έναν από τους πιο πιστούς φίλους και συνεργάτες του Nixon – να επιλέξει ανάμεσα στην σύζυγο του και τον Αμερικάνο πρόεδρο.

Το άρθρο του Deadline αποκαλύπτει πως ο Hammer θα αναλάβει τον ρόλο του John Dean, ενός νεαρού σύμβουλου στον Λευκό Οίκο που προσπαθεί να βρει ισορροπία ανάμεσα στις φιλοδοξίες του και την ικανότητα να πει ψέματα ώστε να προστατέψει τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο Edgerton θα ερμηνεύσει τον ρόλο του G. Gordon Liddy, ενώ βετεράνου και πρώην πράκτορα του FBI που είχε αναλάβει να συγκαλύψει το σκάνδαλο μετά τις διαρροές εγγράφων του Πενταγώνου.

Shutterstock / Joseph Sohm

Το 1972 έγινε διάρρηξη στην έδρα της Εθνικής Επιτροπής Δημοκρατικών στο Watergate, με εμπλοκή του τότε προέδρου Richard Nixon ο οποίος στην συνέχεια αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Ο Robbie Pickering έχει τεθεί επικεφαλής της παραγωγής, ενώ ο Edgerton και ο αδερφός του Nash Edgerton έχουν συμφωνήσει να σκηνοθετήσουν τα επεισόδια της σειράς. Δεδομένου ότι το «Gaslit» θα αποτελεί παραγωγή της Universal Content Productions, λογικά θα προβληθεί μέσω της πλατφόρμας streaming Peacock, όταν είναι έτοιμη, ενώ ενδιαφέρον ενδέχεται να δείξει και το Amazon.