«Τα μυστικά της κρεβατοκάμαρας» από την χρυσή εποχή του Χόλιγουντ

ta-mustika-tis-krebatokamaras-apo-tin-xrusi-epoxi-tou-xoligount

ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Η επανέκδοση της ρομαντικής κομεντί του Michael Gordon, μας υπενθυμίζει μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ.

«Τα μυστικά της κρεβατοκάμαρας» 1959 («Pillow talk»)

Rock Hudson και Doris Day συναντιούνται στη μεγάλη οθόνη, σε ένα σπινθηροβόλο ειδύλλιο που σφράγισε τη δεκαετία του ’50, με την ιδιαίτερη αισθητική του. Πρωτοποριακά για την εποχή τους split screen, ευρηματικό σενάριο που τιμήθηκε με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου και ερμηνείες από ένα κινηματογραφικό ζευγάρι με ιδιαίτερα εκρηκτική χημεία. Η ταινία συμπεριλήφθηκε το 2009 στη λίστα με τις σημαντικότερες ταινίες της Βιβλιοθήκης του Κονγκρέσου των Η.Π.Α

Στην υπόθεση της ταινίας, η Jan, επιτυχημένη διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και ο πλέιμποι Brad, ένας ταλαντούχος συνθέτης του Μπρόντγουεϊ μοιράζονται την ίδια γραμμή εξ’ αιτίας ενός προβλήματος της τηλεφωνικής τους εταιρείας. Γεγονός που μάλλον δεν τους προκαλεί ευχαρίστηση, εφ’ όσον εκτός των άλλων προβλημάτων, ο ένας ανακαλύπτει την προσωπική ζωή του άλλου μέσα από τη συνακρόαση. Στην περίπτωση της Jan, αυτό δεν είναι ιδιαίτερο θέμα, εφ’ όσον η ίδια έχει επιλέξει την αυτονομία της αποφεύγοντας τα ερωτικά μπλεξίματα. Για τον Brad όμως, κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν ισχύει αλλά αντιθέτως, όπως προκύπτει και από τις τηλεφωνικές του συνομιλίες, αρέσκεται στο να «παραμυθιάζει» με τα ίδια ακριβώς λόγια, πολλές διαφορετικές γυναίκες, προκαλώντας ανάμικτα συναισθήματα ζήλειας και αντιπάθειας στη Jan. Τα πράγματα θα μπλεχτούν, όταν ένας εκατομμυριούχος πελάτης της Jan, ο οποίος είναι στενός φίλος του Brad, αρχίσει να την φλερτάρει επίμονα. Όταν ο Brad δει πρώτη φορά από κοντά την Jan, χωρίς εκείνη να γνωρίζει ποιος είναι, θα την ερωτευτεί και θα εφεύρει για να την κατακτήσει μια ψεύτικη περσόνα, τον Rex.

Πρωταγωνιστούν οι: Rock Hudson, Doris Day. Η ταινία προβάλλεται από τη Seven Films.