Πέθανε ο Κώστας Βουτσάς

kostas-boutsas Αργύρης Μακρής
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ο πολυαγαπημένος ηθοποιός που διασκέδασε το κοινό του για επτά δεκαετίες έφυγε το πρωί της Τετάρτης στην ηλικία των 88 ετών.

Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς στην ηλικία των 88 ετών μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο «Αττικόν». Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν του νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν από τις 7 Φεβρουαρίου με λοίμωξη του αναπνευστικού και σημαντική καρδιακή και αναπνευστική δυσλειτουργία, την περασμένη Δευτέρα (24 Φεβρουαρίου) επιδεινώθηκε σημαντικά η υγεία του. Παρά τις προσπάθειες το γιατρών, ο πολυαγαπημένος ηθοποιός «έφυγε» τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Ο Κώστας Βουτσάς, του οποίου το οικογενειακό επίθετο ήταν Σαββόπουλος, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο του 1931 σε προσφυγική οικογένεια. Το επώνυμο προέκυψε από τον παππού του ηθοποιού που έφτιαχνε βαρέλια, τα οποία ήταν γνωστά και ως «βουτσιά».

Αφού φοίτησε στην Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου το 1953, άρχισε να λαμβάνει μέρος σε παραστάσεις περιπλανώμενων θιάσων. Πρώτος του ρόλος στην μεγάλη οθόνη ήταν στην κωμωδία «Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται» του Σπύρου Μελά σε σκηνοθεσία Γιώργου Λαζαρίδη.

Μετά από μια σειρά μικρών ρόλων σε ταινίες όπως «Η κυρά μας η μαμή», «Ο σκληρός άνδρας», «Η Αλίκη στο ναυτικό» και «Ο Θόδωρος και το δίκαννο», άρχισε να πρωταγωνιστεί σε ταινίες όπως «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», «Τέντυ μπόι αγάπη μου» και «Οι θαλασσιές οι χάντρες».

Την δεκαετία του 1980 έπαιξε σε πολλές βιντετοταινίες, αλλά και σε πιο απαιτητικές παραγωγές. Η ερμηνεία του στην κωμική ταινία «Ο Έρωτας του Οδυσσέα» του Βασίλη Βαφέα τιμήθηκε στο φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1984, ενώ προβλήθηκε στο φεστιβάλ των Καννών την επόμενη χρονιά.

Παράλληλα με τον κινηματογράφο,  Κώστας Βουτσάς ξεδίπλωσε το πλούσιο ταλέντο στο σανίδι, παίζοντας σε κωμωδίες του Νίκου Τσιφόρου, του Κώστα Πρετεντέρη και του Ασημάκη Γιαλαμά, αλλά και σε κλασικά έργα όπως του Αριστοφάνη, του Molière και του Dario Fo.

Ο Κώστας Βουτσάς παντρεύτηκε τέσσερις φορές. Ο πρώτος του γάμος ήταν με την ηθοποιό και χορεύτρια Έρρικα Μπρόγιερ, με την οποία απέκτησε την Σάντρα, ενώ στον δεύτερο γάμο του, με την επιχειρηματία Θεανώ Παπασπύρου, απέκτησε την Θεοδώρα και την Νικολέτα.

Ακολούθησε ένας τρίτος γάμος με την ηθοποιό Εύη Καραγιάννη και το 2016 παντρεύτηκε την Αλίκη Κατσαβού, με την οποία απέκτησε έναν γιο, τον Φοίβο. Ο Βουτσάς ήταν θετός πατέρας του Άνθιμου Ανανιάδη, γιος της Καραγιάννη από προηγούμενο γάμο της.