Liam Neeson: «Δεν είμαι φαν των ταινιών με υπερήρωες»

liam-neeson Carla Van Wagoner
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ο βετεράνος ηθοποιός εξήγησε πως δεν έχει την διάθεση να «φουσκώσει στο γυμναστήριο» ή να παίξει σε ταινίες με ειδικά εφέ.

Η καριέρα του Liam Neeson μπορεί να πήρε μια απροσδόκητη στροφή με το «H αρπαγή» και να έχει καθιερωθεί ως αστέρας ταινιών δράσης, όμως ο ίδιος ομολογεί πως δεν είναι φαν των σύγχρονων ταινιών με υπερήρωες.

«Δεν είμαι φαν του είδους. Νομίζω πως είναι το Χόλυγουντ με όλα τα στολίδια και τεχνικά επιτεύγματα – τα οποία θαυμάζω – αλλά δεν επιθυμώ να πηγαίνω στο γυμναστήριο τρεις ώρες κάθε μέρα για να φουσκώσω και να στριμωχτώ σε μια Velco στολή με κάπα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Neeson στο «Entertainment Tonight».

Στην συνέντευξη του για την αμερικάνικη τηλεοπτική εκπομπή ο βετεράνος ηθοποιός συμπλήρωσε πως θαυμάζει «τους ηθοποιούς και ξέρω ορισμένους από τους ηθοποιούς που το κάνουν – και το κάνουν φανταστικά, απλά δεν είναι το είδος μου, πραγματικά δεν είναι».

Ο Neeson, ο οποίος έπαιξε τον ρόλο του Ra's al Ghul στα «Μπάτμαν: Η αρχή» και «Ο σκοτεινός ιππότης: Η επιστροφή» του Christopher Nolan το 2005 και το 2012 αντίστοιχα, δήλωσε επίσης ότι βρίσκει «κουραστικούς» τους ρόλους σε ταινίες με ειδικά εφέ.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ερμηνεία του ως Qui-Gon Jinn στο «Star Wars: Επεισόδιο 1 - Η αόρατη απειλή» του George Lucas που κυκλοφόρησε το 1999. Παρά το γεγονός ότι βρήκε ενδιαφέρουσα την εμπειρία, απέκλεισε το ενδεχόμενο να την επαναλάβει.

«Διασκέδασα στην πρώτη ταινία “Star Wars”, στην οποία έπαιξα πριν από 22 χρόνια, γιατί [τα ειδικά εφέ] ήταν πρωτοποριακά και καινούρια. Υποκρινόμουν με μια μπάλα του τένις η οποία στο τέλος θα γινόταν ένα τριχωτό τερατάκι. Ήταν ενδιαφέρον, ως ηθοποιός, να προσπαθήσω να το κάνω να φαίνεται αληθινό, αλλά ήταν η τελευταία φορά. Ήταν κουραστικό» τόνισε ο Neeson.