Παραγωγός του «Contagion» σχολιάζει το νέο ενδιαφέρον για την ταινία λόγω κορωνοϊού

contagion
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Συνειδητός στόχος του θρίλερ που σκηνοθέτησε ο Steven Soderbergh το 2011 ήταν «να φοβερίσει τον κόσμο για να πάρει προφυλάξεις».

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία και ήδη έχει επιπτώσεις, με πολλές δημόσιες εκδηλώσεις, πρεμιέρες και παραγωγές να ακυρώνονται ή να αναβάλλονται και να εκφράζονται δυσοίωνες προβλέψεις για την βιομηχανία του θεάματος.

Μέσα σε όλη την αναταραχή, το θρίλερ «Contagion» του Steven Soderbergh από το 2011 έχει γίνει ανάρπαστο στις πλατφόρμες streaming και σύμφωνα με το Buzzfeed αποτελεί την δεύτερη πιο δημοφιλή ταινία στον κατάλογο της Warner Brothers για το 2020.

Το επιστημονικό θρίλερ με τους Marion Cotillard, Matt Damon, Laurence Fishburne, Jude Law, Gwyneth Paltrow και Kate Winslet άλλωστε έχει να κάνει με την εξάπλωση ενός θανατηφόρου ιού και τις προσπάθειες αντιμετώπισης του.

Σε δηλώσεις τους στο Buzzfeed, ο παραγωγός του «Contagion» Michael Shamberg σχολίασε πως αν και θρίλερ, δόθηκε μεγάλη προσοχή στην ρεαλιστική απεικόνιση της εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού καθώς συμβουλεύτηκαν σε μεγάλο επιστήμονες κατά την διάρκεια της παραγωγής, ενώ τόνισε πως η ταινία έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα.

«Δίνει παρηγοριά [στον κόσμο]; Λοιπόν, δείχνει ότι τελικά θα υπάρξει μια λύση και η ανθρωπότητα θα ανακάμψει. Εάν είναι τρομακτική, είναι επειδή στόχος της είναι να φοβερίσει τον κόσμο για να πάρει προφυλάξεις και τις υποδομές να κάνουν το σωστό. Δεν προσπαθούμε να τρομάξουμε τον κόσμο ότι θα πεθάνουμε όλοι, προσπαθούμε να τρομάξουμε τον κόσμο ώστε να κάνει κάτι» δήλωσε ο Shamberg.