Νέος «Δράκουλας» από την Karyn Kusama και reboot από την Universal

brukolakas-vampire-dontia Kamil Macniak
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Η νέα κινηματογραφική εκδοχή του μυθιστορήματος του Bram Stoker θα διαδραματίζεται στην σύγχρονη εποχή.

Με την νέα μεταφορά του «Αόρατου Ανθρώπου» του H.G. Wells από την Leigh Whannell να τα πηγαίνει εξαιρετικά στα box office, η Universal έχει αποφασίσει να κάνει μια επανεκκίνηση στο κινηματογραφικό franchise των κλασικών «τεράτων» της.

Σύμφωνα με άρθρο του Hollywood Reporter η Karyn Kusama φέρεται να έχει συμφωνήσει να σκηνοθετήσει μια νέα ταινία για τον Δράκουλα. Το άρθρο αναφέρει πως σεναριογράφοι της ταινίας θα είναι ο Matt Manfredi και Phil Hay, οι οποίοι συνεργάστηκαν με την Kusama στο «The Invitation» το 2015 και στο «Καταστροφέας» το 2018.

Shutterstock / Kathy Hutchins

Όπως και στην περίπτωση της ταινίας της Whannell με την Elisabeth Moss, ο νέος «Δράκουλας» της Kusama θα εκτυλίσσεται στην σύγχρονη εποχή, χωρίς ωστόσο να γίνονται γνωστές άλλες πληροφορίες.

Η Universal επιχείρησε να αντιγράψει το παράδειγμα της Disney και να δημιουργήσει ένα δικό της κινηματογραφικό franchise βασισμένο σε κλασικούς μυθιστορηματικούς ήρωες και τέρατα. Η πρώτη απόπειρα της με τον Tom Cruise να πρωταγωνιστεί στην «Μούμια» το 2017 δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των παραγωγών και απέτυχε εμπορικά.

Η αναιμική επίδοση της ταινίας στα box office και τα αρνητικά σχόλια από κριτικούς και κοινό έκαναν την Universal να επανεξετάσει τον σχεδιασμό της και τελικά να αναβάλλει τις παραγωγές ταινιών με τον Johnny Depp, την Angelina Jolie και τον Javier Bardem.

Εμπνευσμένη από την επιτυχία της Warner με τον οσκαρικό «Joker», η Universal αποφάσισε να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών και να συνεχίσει με αυτοτελείς ταινίες βασισμένες στους κλασικούς ήρωες.