Ταινίες της εβδομάδας (12/3/2020)

fete-de-famille
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Η Catherine Deneuve πρωταγωνιστεί στο νέο χιουμοριστικό οικογενιακό δράμα του Cédric Kahn.

«Μάντεψε ποιος ήρθε για τα γενέθλιά σου;» (Fête de Famille)
Μια μεγάλη οικογένεια συγκεντρώνεται στο σπίτι της στην νότια Γαλλία για να γιορτάσει τα γενέθλια της μητέρας που γίνεται 70 χρονών. Είναι όλοι εκεί: η μητέρα, ο πατέρας καθώς και οι δυο γιοι τους, ο ένας με την γυναίκα του και τα δύο του παιδιά και ο άλλος με την καινούργια του φίλη από την Αργεντινή,  οι οποίοι έχουν φέρει μαζί και μια κάμερα για να καταγράψουν τις όμορφες οικογενειακές στιγμές. Όλα μοιάζουν να πηγαίνουν μια χαρά, μέχρι που χτυπάει το τηλέφωνο και εμφανίζεται η μικρότερη κόρη της οικογένειας, που όλοι έχουν πολύ καιρό να δουν…
Σκηνοθεσία: Cédric Kahn, Σενάριο: Cédric Kahn, Fanny Burdino και Samuel Doux, Ερμηνεύουν: Catherine Deneuve, Emmanuelle Bercot, Vincent Macaigne και Cédric Kahn.

«Το Σημείο Καμπής» (Velikiy perelom)
Η ταινία του Fridrikh Ermler βασίστηκε στο σενάριο του Boris Chrskov και μιλά για τα σχέδια μάχης που πραγματοποιούσε ο Κόκκινος Στρατός κατά τη διάρκεια της υπεράσπισης του Στάλινγκραντ από τους ναζί. Μία πολεμική ταινία, στην οποία η σταλινική στρατιωτική στρατηγική δεν παρουσιάζεται μέσα από σκηνές μάχης, αλλά μέσα από την οπτική των ανθρώπων που την συνέλαβαν και την οργάνωσαν.
Σκηνοθεσία: Fridrikh Ermler, Σενάριο: Boris Chrskov, Ερμηνεύουν: Mikhail Derzhavin, Pyotr Andriyevsky, Yuriy Tolubeev και Andrei Abrikosov.