Σεπτέμβριο κυκλοφορεί το ντοκιμαντέρ του Peter Jackson για τους Beatles

the-beatles-get-back
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Το «The Beatles: Get Back» παρουσιάζει μια νέα ματιά στις ηχογραφήσεις του τελευταίου άλμπουμ τους το 1969.

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε με το ντοκιμαντέρ του για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Peter Jackson αποφάσισε να γυρίσει μια νέα ταινία για μια μεγάλη του αγάπη, τους Beatles. Όπως έγινε γνωστό από τον εκτελεστικό πρόεδρο της Disney Bob Iger, το «The Beatles: Get Back» θα κάνει την πρεμιέρα του στις 4 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Iger το «Get Back» περιλαμβάνει πλούσιο ανέκδοτο βιντεοσκοπημένο υλικό από τις ηχογραφήσεις του «Let It Be» που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία του Michael Lindsay-Hogg το 1970, αλλά και από την τελευταία ζωντανή εμφάνιση τους στην ταράτσα των γραφείων της Apple Corps στο Λονδίνο. Η αποκατάσταση του υλικού από την ομάδα του Jackson εργάστηκε σκληρά, βασισμένη στις τεχνικές που ανέπτυξαν για το «They Shall Not Grow Old».

«Κανένα συγκρότημα δεν έχει επιδράσει τον κόσμο όπως οι Beatles και το [ντοκιμαντέρ] παρουσιάζει τις εσωτερικές διεργασίες αυτών των ευφυών δημιουργών σε μια σημαντική στιγμή στην ιστορία της μουσικής, με το εκπληκτικά αποκατεστημένο υλικό να φαίνεται σαν να γυρίστηκε χθες. Ο ίδιος είμαι μεγάλος θαυμαστής και είμαι ενθουσιασμένος που η Disney μπορεί να μοιραστεί το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του Peter Jackson με θεατές σε όλο τον κόσμο τον Σεπτέμβριο» δήλωσε ο Iger.

Σύμφωνα με τον Jackson η δουλειά του στο ντοκιμαντέρ ήταν μια «χαρούμενη ανακάλυψη, είχα το προνόμιο να γίνω μια μύγα στον τοίχο όταν ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα όλων των εποχών εργαζόταν, έπαιζε και δημιουργούσε αριστουργήματα».

AP

«Ειλικρινά χαίρομαι που ο Peter σκάλισε τα αρχεία μας για να γυρίσει μια ταινία που δείχνει πως ήταν πραγματικά να ηχογραφούν μαζί οι Beatles. Η φιλία και η αγάπη μεταξύ μας έρχεται και μου υπενθυμίζει πως εξαιρετικά όμορφα περάσαμε» δήλωσε ο Paul McCartney.

Τέλος τον λόγο πήρε ο Ringo Starr, ο οποίος αφού σχολίασε πως ανυπομονεί να δει την ολοκληρωμένη ταινία υπογράμμισε πως «ο Peter είναι σπουδαίος και ήταν τόσο υπέροχο που είδα όλο αυτό το υλικό. Υπήρχαν τόσες ώρες όπου γελάμε και παίζουμε μουσική, όχι όπως στην εκδοχή που είχε βγει. Υπήρχε πολλή χαρά και νομίζω πως ο Peter θα την αναδείξει. Νομίζω πως αυτή η εκδοχή είναι πιο ελεύθερη και με αγάπη, όπως πραγματικά ήμασταν».