Cinobo: Το ανεξάρτητο σινεμά σπίτι μας

fantastikes-agapes

Η ταινία «Φανταστικές Αγάπες» ήταν η πιο δημοφιλής στο Cinobo Box Office κατά το προηγούμενο τετραήμερο. Ακολούθησαν οι ταινίες «Η Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά‬», «Η Τέλεια Ομορφιά‬», «Τετάρτη 04:45» και «Νορβηγία‬». 

ΤΡΙΤΗ, 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 12 Μαρτίου η νέα ελληνική συνδρομητική streaming πλατφόρμα.

Με ένα φιλόδοξο στόχο, να φέρει φέρνει την 7η τέχνη στο σπίτι μας, και μια εντυπωσιακή συλλογή ταινιών του ανεξάρτητου κινηματογράφου από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 12 Μαρτίου το Cinobo, ή αλλιώς Cinema no Borders.   

Το Cinobo  πρόκειται λοιπόν για μια ελληνική, σινεφίλ θα λέγαμε, συνδρομητική streaming πλατφόρμα με 7,99€ τον μήνα, δωρεάν δοκιμή 14 ημερών και δυνατότητα ακύρωσης ανά πάσα στιγμή.  

Οι δημιουργοί του Cinobo αναλύοντας το σινεμά της πλατφόρμας και ορίζοντας το σινεμά γενικότερα αναφέρουν: «Cinema No Borders – σημαίνει σινεμά χωρίς όρια. Σινεμά με όραμα και πολυμορφία. Σινεμά που αψηφά κανόνες και στερεότυπα και ψηλαφεί πολιτισμούς. Σινεμά που διασκεδάζει. Σινεμά που σε κάνει να αισθανθείς, να γελάσεις, να προβληματιστείς. Cinema No Borders σημαίνει κινηματογραφική εμπειρία και ψυχαγωγία χωρίς όρια».  

To  Cinobo διαθέτει μια πλήρη ταινιοθήκη που ανανεώνεται κάθε εβδομάδα ώστε να υπάρχει πάντα κάτι καινούριο και ιδιαίτερες κατηγορίες που ξεφεύγουν από τις συνηθισμένες-Τα Βραβευμένα, Αγαπημένα του κοινού, Πάμε Φεστιβάλ, Από Τη Σελίδα Στην Οθόνη, Μεγάλοι Σκηνοθέτες, Σινεμά Στα Άκρα, Εδώ Είναι Βαλκάνια κά.  

«Φοίνικες, άρκτοι, λέοντες και λεοπαρδάλεις, Ευρώπη και Ελλάδα, Βόρεια και Νότια Αμερική, Ασία και Αυστραλία, κωμωδίες, θρίλερ, ερωτικές ιστορίες, οικογενειακά δράματα, ντοκιμαντέρ και όχι μόνο. Η ταινιοθήκη του Cinobo φιλοξενεί εκατοντάδες ταινίες επιλεγμένες από όλο τον κόσμο με προσεγμένη παρουσίαση και θεματικά αφιερώματα. Η ταινιοθήκη εμπλουτίζεται εβδομαδιαία με νέες προσθήκες, μεταξύ των οποίων και μία πρεμιέρα, δηλαδή μια ταινία που δεν έχει κυκλοφορήσει ξανά στην Ελλάδα».  

Τι μπορεί να βρει κανείς αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα; Ταινίες που έχουν τιμηθεί στις μεγάλες κατηγορίες των βραβείων Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (όπως ο Κυνόδοντας και το Ξενία), ταινίες που μας ταξιδεύουν στον κόσμο (μέχρι το Μπουένος Άιρες στο Η αγελάδα που έπεσε από τον ουρανό ή τη Μασσαλία στο Μίτο της Αριάν), ταινίες γεμάτες εναλλακτικά vibes της δεκαετίας του 80 (όπως η ταινία Borg Vs. Mcenroe: Όλα για τη Δόξα), ισπανόφωνα, σχεδόν κλασικά, θρίλερ (όπως Το Μυστικό στα Μάτια της), βίους μεγάλων δημιουργών (όπως το πρόσφατο Ευτυχισμένος Όσκαρ).

Δείτε περισσότερα εδώ: cinobo.com