Η Universal Pictures στρώνει το κόκκινο χαλί της πρεμιέρας στο σπίτι

cinema-audience-sinema-theates-kinimatografos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Νέες ταινίες όπως τα «Ο Αόρατος Άνθρωπος» και «Emma.» θα κυκλοφορήσουν νωρίτερα μέσω streaming λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Disney, η Universal Pictures ανακοίνωσε πως ορισμένες νέες ταινίες της θα γίνουν διαθέσιμες μέσω streaming την ίδια μέρα που θα κυκλοφορήσουν στους κινηματογράφους. Παραδοσιακά, οι νέες κυκλοφορίες προβάλλονται αποκλειστικά στην μεγάλη οθόνη για 90 μέρες πριν γίνουν διαθέσιμες σε άλλα μέσα, όπως Blu-Ray, DVD και streaming.

Σε ανακοίνωση της, η NBCUniversal σχολίασε πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις με την πανδημία και θα προσαρμόσει ανάλογα την στρατηγική της. Έτσι λοιπόν, νέες κυκλοφορίες όπως «Το Κυνήγι», «Ο Αόρατος Άνθρωπος» και «Emma.» θα γίνουν διαθέσιμες την Παρασκευή από μια σειρά συνεργαζόμενων πλατφόρμων streaming, όπως Sky και Comcast.

Η Elisabeth Moss πρωταγωνιστεί στην νέα εκδοχή του «Αόρατου Ανθρώπου».

«Αντί να καθυστερήσουμε αυτές τις ταινίες ή να τις κυκλοφορήσουμε σε ένα δύσκολο δίκτυο διανομής, θελήσαμε να δώσουμε μια προσβάσιμη και προσιτή επιλογή στον κόσμο να παρακολουθήσει αυτές τις ταινίες σπίτι» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της NBCUniversal Jeff Shell.

Λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού πολλές χώρες έχουν ήδη απαγορεύσει την λειτουργία κινηματογράφων, ενώ σε άλλες χώρες – όπως την Μεγάλη Βρετανία – πολλές αίθουσες έχουν κλείσει προληπτικά, ενώ οι προβλέψεις για τις επιπτώσεις στην βιομηχανία του κινηματογράφου είναι δυσοίωνες.