Ο Werner Herzog δεν είναι φαν των ψηφιακών εφέ ή των σκύλων

werner-herzog Kristina Afanasyeva
ΤΡΙΤΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης ξεκαθάρισε μάλιστα πως δεν βρίσκει τίποτα «χαριτωμένο» στο κόσμο.

Το «The Mandalorian» είναι ενδεχομένως η πιο πετυχημένη live-action παραγωγή της Lucasfilm μετά την εξαγορά της από την Disney. Η νέα σειρά ξεχώρισε τόσο για τις ερμηνείες του Pedro Pascal στον ρόλο του λιγομίλητου διαγαλαξιακού κυνηγού επικηρυγμένων, όσο και της συγκρατημένης χρήσης των ψηφιακών εφέ.

Ο αξιολάτρευτος «Baby Yoda», όπως έχει γίνει γνωστός ο μικρός εξωγήινος που συντροφεύει τον ομώνυμο ήρωα στο ταξίδι του, έχει σημειώσει τεράστια θραύση στους κύκλους των οπαδών του «Star Wars», όμως ο Werner Herzog που εμφανίστηκε στον πρώτο κύκλο της σειράς έχει αντίθετη άποψη.

Disney

Σε μια νέα συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times, ο Γερμανός σκηνοθέτης ρωτήθηκε εάν βρίσκει τον συγκεκριμένο χαρακτήρα χαριτωμένο, με τον ίδιο να απαντά «όχι, όχι χαριτωμένο».

«Ήταν ένα φανταστικό επίτευγμα μηχανικής γλυπτικής. Όταν το είδα, ήταν τόσο πειστικό, ήταν τόσο μοναδικό. Όταν οι παραγωγοί το συζητούσαν, αναρωτήθηκαν εάν έπρεπε να έχουν μια ρεζέρβα για το green screen και να τον δημιουργήσουν εντελώς ψηφιακά και τους είπα πως αυτό θα ήταν δειλό. Είστε πρωτοπόροι, δείξτε στον κόσμο τι μπορείτε να κάνετε. Οπότε όχι χαριτωμένο, είναι σπαρακτικό» συμπλήρωσε ο Herzog.

Όταν στην συνέχεια ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο εάν υπάρχει κάτι που να βρίσκει χαριτωμένο στον κόσμο, όπως τους σκύλους, ο σκηνοθέτης απάντησε «όχι, θα έδινα διαφορετικό όνομα στους σκύλους».