Woody Allen: «Ο Timothée Chalamet με αποκήρυξε δημόσια για τα Όσκαρ»

timothee-chalamet-woody-allen
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Ο Αμερικάνος ηθοποιός είχε δηλώσει το 2018 πως «μετάνιωσε» για τον ρόλο του στο «Μια βροχερή μέρα στην Νέα Υόρκη».

Μετά από μια αλλαγή εκδότη, ο Woody Allen κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Apropos of Nothing» την περασμένη Δευτέρα, όπου αναφέρεται στις σχέσεις του με την οικογένεια του, αλλά και συναδέλφους από τον χώρο της έβδομης τέχνης. Σύμφωνα με τον Αμερικάνο σκηνοθέτη, ο Timothée Chalamet τον αποκήρυξε δημόσια για να βελτιώσει τις πιθανότητες του για να κερδίσει ένα Όσκαρ.

Ο Chalamet είχε πρωταγωνιστήσει στο «Μια βροχερή μέρα στην Νέα Υόρκη» το 2018, όμως λίγο πριν την αρχικά προγραμματισμένη κυκλοφορία της ταινίας, ο ηθοποιός δήλωσε μέσω του Instagram πως μετανιώνει για την απόφαση του να συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη, λόγω των σοβαρών καταγγελιών της θετής κόρης του Dylan Farrow, ενώ τόνισε πως δεν ήθελε να «επωφεληθεί» από την ταινία.

«Μαθαίνω πως ένας καλός ρόλος δεν είναι το μοναδικό κριτήριο για να αποδεχτώ μια δουλειά – αυτό μου έχει πολύ πιο ξεκάθαρο τους τελευταίους μήνες, έχοντας δει την γέννηση ενός ισχυρού κινήματος που έχει στόχο να βάλει ένα τέλος στην αδικία, την ανισότητα και πάνω απ’ όλα, την σιωπή» έγραψε ο Chalamet, συμπληρώνοντας πως δώρισε την αμοιβή του από την ταινία στις οργανώσει Time’s Up, RAINN και το LGBT Center στην Νέα Υόρκη.

Στα απομνημονεύματα του ο Allen ισχυρίζεται πως ο Chalamet έκανε την σχετική δήλωση ώστε να βελτιώσει τις πιθανότητες του για να κερδίσει ένα Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Να με φωνάζεις με το όνομα σου» του Luca Guadagnino.

«Ο Timothée αργότερα δήλωσε δημόσια ότι μετανιώνει που δούλεψε μαζί μου και ότι θα δώριζε την αμοιβή του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, όμως ορκίστηκε στην αδερφή μου πως έπρεπε να το κάνει, καθώς ήταν υποψήφιος για έναν Όσκαρ για το “Να με φωνάζεις με το όνομα σου” και ο ατζέντης του πίστευε πως θα είχε καλύτερες πιθανότητες να το κερδίσει εάν με αποκήρυττε, οπότε το έκανε» αναφέρει στο βιβλίο του ο Allen.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ο Chalamet έκανε την σχετική ανάρτηση στο Instagram, δεν γνώριζε πως ήταν υποψήφιος, καθώς η Ακαδημία ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες μια εβδομάδα αργότερα. Η Amazon στην συνέχεια αποφάσισε να βάλει «στο συρτάρι» την ταινία του Allen και οι δύο πλευρές έλυσαν τις διαφορές τους στα δικαστήρια.