Ο Quentin Tarantino ως κριτικός κινηματογράφου

quentin-tarantino Vianney Le Caer
ΤΡΙΤΗ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης αποκαλύπτει τις σκέψεις του για μια σειρά κλασικών και καλτ ταινιών πολεμικών τεχνών, τρόμου και western.

Μετά την τεράστια επιτυχία της ένατης ταινίας του Quentin Tarantino, το «Κάποτε… στο Χόλιγουντ», έχουν γραφτεί πολλά για τα μελλοντικά σχέδια του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη. Ο ίδιος έχει αποκαλύψει πως ετοιμάζει ένα μυθιστόρημα και ενδεχομένως μια τηλεοπτική σειρά, μεταξύ άλλων, ενώ πιο πρόσφατα τόνισε την πρόθεση του να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.

Όπως ανακάλυψαν όμως πολλοί θαυμαστές του, τον περασμένο Δεκέμβριο ο Tarantino ξεκίνησε μια καριέρα ως κριτικός κινηματογράφου, γράφοντας κριτικές για πολλές ταινίες πολεμικών τεχνών, τρόμου και western. Οι κριτικές έχουν ανέβει στην επίσημη σελίδα του New Beverley Cinema στο Λος Άντζελες, το οποίο του ανήκει.

Shutterstock / Masatoshi Okauchi

Ανάμεσα στις κλασικές και καλτ ταινίες που εξετάζει σε βάθος ο Tarantino είναι τα «Ο 13ος στόχος» και «Daisy Miller» του Peter Bogdanovich, «Το Τέρας της Αποκαλύψεως» του John Frankenheimer, «Fatal Needles vs. Fatal Fists» του Tso Nam Lee, «Οι μάγκες του Μπρούκλιν» των Martin Davidson και Stephen Verona, «Οι ατρόμητοι» του Paul Newman και «Η λησταρχίνα με τα κόκκινα» του Lewis Teague.

Οι κριτικές του Tarantino περιλαμβάνουν πολλά στοιχεία για τις παραγωγές αλλά και το πλαίσιο μέσα στο οποίο κυκλοφόρησαν οι συγκεκριμένες ταινίες και σίγουρα αποτελούν ενδιαφέρουσες προτάσεις για τους θαυμαστές του.