Ο Spike Lee μοιράστηκε το σενάριο μιας ταινίας με τον Denzel Washington που δεν γυρίστηκε

spike-lee Tania Volobueva
ΤΡΙΤΗ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

«Μην ανησυχείτε εάν δεν σας αρέσει το μπέιζμπολ ή τα σπορ. Πρόκειται για μια σπουδαία αμερικάνικη ιστορία», δήλωσε ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Spike Lee έχει κλειστεί στο σπίτι του στο Μπρούκλιν για να περιοριστεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού και βρήκε την ευκαιρία να ταχτοποιήσει τα συρτάρια του. Εκεί ο Αμερικάνος σκηνοθέτης βρήκε το σενάριο μιας ταινίας που δεν κατάφερε να γυρίσει και αποφάσισε να το μοιραστεί με τους θαυμαστές του μέσω του Instagram.

Η ταινία θα είχε ως θέμα την ζωή του Jackie Robinson, ο οποίος το 1947 έγινε ο πρώτος Αφροαμερικάνος που έπαιξε μπέιζμπολ στο Major League Baseball για τους Brooklyn Dodgers. Σύμφωνα με τον Lee, ο σχεδιασμός της παραγωγής ξεκίνησε το 1996 και σκόπευε να συνεργαστεί για άλλη μια φορά με τον Denzel Washington.

AP / John Rooney

Δυστυχώς όμως, ο Washington αρνήθηκε την πρόταση του Lee καθώς θεωρούσε πως ήταν πολύ μεγάλος σε ηλικία πια για να ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ιστορία του Robinson είχε μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη το 1950 από τον Alfred E. Green με τον παίχτη να ενσαρκώνει τον εαυτό του.

«Έβγαλα αυτό το σενάριο από το αρχείο και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Μην ανησυχείτε εάν δεν σας αρέσει το μπέιζμπολ ή τα σπορ» δήλωσε ο σκηνοθέτης στο βίντεο που ανέβασε στο Instagram, εξηγώντας πως η ταινία αφηγείται «μια σπουδαία αμερικάνικη ιστορία».

Κατεβάστε το σενάριο του «Jackie Robinson» από τον Spike Lee