Το καστ του «Contagion» στέλνει μηνύματα συμπαράστασης για τον κορωνοϊό

contagion
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Matt Damon, Kate Winslet, Laurence Fishburne, Jennifer Ehle και Marion Cotillard είχαν πρωταγωνιστήσει στο θρίλερ του Steven Soderbergh.

Οι πρωταγωνιστές του επίκαιρου θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «Contagion» έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για τον νέο κορωνοϊό COVID19 και τα έκτακτα μέτρα αυτοπεριορισμού. Η ταινία έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τους τελευταίους μήνες λόγω της θεματολογίας της και ο σκηνοθέτης της Steven Soderbergh και ο σεναριογράφος Scott Z. Burns συνεργάστηκαν με την σχολή δημόσιας υγείας του πανεπιστημίου Κολούμπια για να γυρίσουν τα μηνύματα.

Μέχρι στιγμής έχουν δημοσιευτεί έξι βίντεο – μια εισαγωγή και πέντε βίντεο από το καστ της ταινίας. Στο μήνυμα του ο Matt Damon τονίζει την ανάγκη να ακολουθεί ο κόσμος τις συμβουλές και οδηγίες των εμπειρογνωμόνων σε θέματα υγείας, αλλά και την σημασία της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Αντίστοιχα στο βίντεο της η Kate Winslet της υπογράμμισε πως πρέπει να είμαστε πιο επιμελείς όταν πλένουμε τα χέρια μας, ενώ ο Laurence Fishburne δήλωσε ότι χρειάζεται καλύτερη διαχείριση του φόρτου στα συστήματα υγείας. «Εάν μπορούμε να το επιβραδύνουμε, θα δώσουμε στους γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία μας την δυνατότητα να μας βοηθήσουν να το ξεπεράσουμε μαζί» αναφέρει ο ηθοποιός.

Από την πλευρά της η Jennifer Ehle εξήγησε πως θα χρειαστούν «16 με 18 μήνες» μέχρι να προετοιμαστεί ένα εμβόλιο, καθώς χρειάζεται χρόνος για την απαραίτητη έρευνα αλλά και μαζική παραγωγή. Τέλος, η Marion Cotillard έστειλε ένα μήνυμα από την Γαλλία «που βρίσκεται λίγες μέρες μπροστά από την Αμερική στην αντιμετώπιση του ιού» και περιέγραψε τις δυσκολίες που ενδέχεται να προκύψουν στο μέλλον.