O εγκλεισμός είναι δύσκολος, μπορεί όμως να γίνει ενδιαφέρων. Μάθε πώς!

zeugari-tainia-spiti
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Δεν είναι εύκολο πράγμα ο εγκλεισμός. Μπορεί όμως ο άπειρος ελεύθερος χρόνος να αξιοποιηθεί κατάλληλα. Αυτό ακριβώς σκοπεύω να κάνω, βλέποντας ταινίες, σειρές και back to back θεάματα κάνοντας το menoumespiti ενδιαφέρον.

Πώς;

Προσωπικά βρήκα τη λύση επί της οθόνης. Κακά τα ψέματα! Από την πρώτη μέρα της καραντίνας όλοι καταφύγαμε στις ταινίες και τις σειρές και, όπως αποδείχτηκε, καλύτερος βοηθός για τις ατελείωτες ώρες μέσα στο σπίτι από αυτές δεν υπάρχει. Οι επιλογές πολλές, κάποιες ξεχωρίζουν, ιδού οι δικές μου προτεραιότητες.

Master Class by Quentin Tarantino

Πρώτο πράγμα λοιπόν που θα κάνω είναι να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία για ταινίες που ενέπνευσαν τον Quentin Tarantino, ένας από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες και που ο ίδιος συστήνει. Master Class by Quentin Tarantino! Δεν έχεις κάθε μέρα την ευκαιρία να διεισδύσεις στα άδυτα ενός τέτοιου δημιουργού. Σκέψου να βλέπεις, για παράδειγμα, το Easy rider ξέροντας πως όσα έκαναν οι Peter Fonda, Dennis Hopper και Jack Nicholson, θα συνέβαλε στο να δημιουργηθεί δεκάδες χρόνια μετά το μοναδικό και πολυβραβευμένο «Once upon a time in … Hollywood».

Περιττό να αναφέρω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξαναδώ την εν λόγω ταινία και το δίδυμο Brant Pitt-Leonardo di Caprio σε μια πρεμιέρα από τις λίγες με σωρεία βραβείων στο ενεργητικό της! Σημειώστε την ημερομηνία: 12 Απριλίου και μετά πάρτε αναπαυτική θέση και περιμένετε, καθώς κάθε μήνας έχει το δικό του αφιέρωμα στα Pop Up κανάλια του Novaflix. 

Όλα τα παραπάνω και μια σειρά από δυνατότητες που δεν είχα φανταστεί, ανακάλυψα πως μπορώ να αξιοποιήσω μέσω του Android Tv app του Novaflix, δωρεάν για ολόκληρο τον πρώτο μήνα. Πολυσυζητημένες ταινίες on demand, μάλιστα πολλές εξ αυτών παραγωγής μόλις 2018-2019 και δεκάδες διαθέσιμες σειρές που προβάλλονται ταυτόχρονα με την Αμερική.

Πρεμιέρες, πρεμιέρες, πρεμιέρες

Φυσικά η ευκαιρία για μοναδικές προβολές δεν εξαντλείται στα παραπάνω. Έτσι, όπως τα υπολόγισα, οι επιλογές μου είναι τόσες που αν θέλω έχω χοντρικά τη δυνατότητα για μια πρεμιέρα την ημέρα. Για τους φανατικούς των θεαμάτων, όπως εγώ, δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από το να ξέρεις πως όποτε θελήσεις, όποια ώρα και από οπουδήποτε, μπορείς να έχεις πρόσβαση σε ξεχωριστά προγράμματα. Ήδη, μετά την δωρεάν για ένα μήνα εγγραφή μου στην υπηρεσία, έχω επιλέξει να δω το Driven μέσα στον Απρίλιο, αλλά και τα Spider-man: Far from Home, Lego Movie 2 και Men in Black International.

Θεματικά αφιερώματα

Επιτέλους! Η υπηρεσία Novaflix δίνει τη δυνατότητα να δεις συγκεντρωτικά sequels θρυλικών ταινιών, οπότε απενοχοποιημένα και χωρίς καμιά βιασύνη, θα αφεθώ σε ένα overdose James Bond. Τις ταινίες του δαιμόνιου κατασκόπου που έχω αγαπήσει κατά καιρούς, «Για τα μάτια σου μόνο», «Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει», «CASINO ROYALE» θα τις βάλω στο μικροσκόπιο βλέποντας ξανά και ξανά τις αγαπημένες μου σκηνές μέχρι τελικής πτώσης. Και επειδή ο βαθμός δυσκολίας της καραντίνας ανεβαίνει στα ύψη όταν έχεις παιδιά (όποιος είναι γονιός θα με καταλάβει), η υπηρεσία έχει στο μενού ταινίες για ιδανικές οικογενειακές βραδιές κινηματογράφου όπου ήρωες σαν τους Harry Potter, Hobbit και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών θα κάνουν το θαύμα τους.

Μάλιστα, στο Novaflix, ο καθένας φτιάχνει το δικό του, προσωποποιημένο προφίλ και μπορεί να δει στον δικό του χρόνο, αυτό που έχει επιλέξει, κάνοντας διαλείμματα όποτε χρειαστεί. Και εφόσον η θέαση μπορεί να γίνει από δυο συσκευές ταυτόχρονα, κανείς δεν μένει παραπονεμένος. Η υπηρεσία είναι συμβατή με οποιαδήποτε συσκευή (Laptop, PC, Tablet ή Smartphone), αν και προσωπικά θα αξιοποιήσω τη δυνατότητα για θέαση μέσα από την τηλεόραση με τη νέα εφαρμογή για Android TV τηλεοράσεις και media players. 

Μαραθώνιος σειρών

Το είπαμε ξανά, το έχουμε εμπεδώσει και είναι γεγονός. Η καραντίνα είναι δύσκολη υπόθεση, το θέμα είναι πώς μπορεί ο καθένας να βρει τρόπο να ομορφύνει αυτήν την κατάσταση, να την κάνει πιο βατή ανάλογα με τα προσωπικά του γούστα και τις δυνατότητες. Εγώ, ως λάτρης των σειρών, θα επιδοθώ σε μαραθώνιους σειρών απερίσπαστα και χωρίς να κοιτάζω το ρολόι σκεπτόμενος πώς θα καταφέρω να ξυπνήσω την επόμενη! Ευκαιρία από τις λίγες και, θυμηθείτε το, θα περάσουν όλα αυτά και θα ανακαλούμε τις στιγμές που είχαμε όλο τον χρόνο στο σπίτι στη διάθεσή μας και δεν τον εκμεταλλευόμασταν στο μέγιστο. Στο διαταύτα των σειρών λοιπόν, με έναν μήνα δωρεάν, έχω την ευκαιρία να περιηγηθώ και να ανακαλύψω το σύμπαν του Novaflix χωρίς βιασύνες. Σε πρώτη φάση, δεν υπάρχει περίπτωση να χάσω τα Dexter, Black Sails, Watchmen, Silicon Valley VI και The Deuce III που τόσον καιρό άκουγα τους φίλους μου να κουβεντιάζουν και απέφευγα από τον φόβο των spoilers. Μπαίνω, ορίζω τι θέλω να δω, επιλέγω τα αγαπημένα μου και τα βλέπω με την ησυχία μου όποτε θέλω.

Με τόσες επιλογές, η καραντίνα μπορεί να περάσει και να μη μας φτάσει τελικά!