Διαδικτυακό movie club από τον Steven Spielberg για την καραντίνα

wizard-of-oz
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Ήδη έχουν παρουσιαστεί ο «Μάγος του Οζ» με την εμβληματική Judy Garland και το φαντασμαγορικό «Moulin Rouge» του Baz Luhrmann.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (AFI) ανακοίνωσε την δημιουργίας ενός διαδικτυακού movie club για να τονώσει το ηθικό του κόσμου κατά την περίοδο της κοινωνικής αποστασιοποίησης και καραντίνας στο σπίτι. Ο Steven Spielberg εγκαινίασε την πρωτοβουλία του Ινστιτούτου μέσω ενός βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter.

Η πρώτη ταινία που προβλήθηκε μέσω της πλατφόρμας του AFI είναι «Ο μάγος του Οζ» από το 1939, με τον Spielberg να σχολιάζει πως η κλασική ταινία είναι ιδιαίτερα επίκαιρη. «Τώρα, σε αυτή την στιγμή στην ιστορία, καλύτερο μήνυμα από το “δεν υπάρχει πουθενά σαν το σπίτι”» αναρωτήθηκε ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης.

Ως δεύτερη ταινία το Ινστιτούτο επέλεξε το «Moulin Rouge» με την Nicole Kidman και τον Ewan McGregor, που έδωσε νέα ώθηση στις αμερικάνικες κινηματογραφικές παραγωγές μιούζικαλ. Οικοδεσπότης του Movie Club ήταν ο Morgan Freeman, ο οποίος στο μήνυμα του τόνισε πως η ταινία του Baz Luhrmann είναι μια από τις αγαπημένες του.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Ινστιτούτου Bob Gazzale ο στόχος τους είναι «ζωή σε έναν κόσμο τέχνης πέρα από το άγχος» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Spielberg «τον σπουδαιότερο αφηγητή των ημερών μας, που δείχνει τον δρόμο».